Den 28 år gamle kvinnen kjørte ifølge dommen en bil med promille. Hun forsvarte kjøringen med henvisning til nødretten.

Hendelsen skjedde om natten den 13. Juni i 2008 med en BMW i Kalfarlien.

Skrek og ba han stoppe

Kvinnen forklarte at hun kjørte med promille, men at handlingen var en ren nødhandling for å komme unna sin voldelige eks-kjæreste.

Ifølge dommen skal den berusede eks-kjæresten ha kjørt bilen på en særdeles farlig og aggressiv måte. Tiltalte var passasjer og skrek for å få eksen til å stoppe bilen.

Kjørte på eksen

Da han stoppet og gikk ut, kom hun seg frem i forsetet. Eksen var da aggressiv og truende. Da kvinnen startet kjøringen, holdt eksen seg fast i rattet fra utsiden av bilen. Han ble påkjørt og skadet, blant annet med kjevebrudd og brudd i armen.

Rømte fra stedet

Kvinnen rømte fra stedet med bilen, og kjørte om lag tre kilometer. Ifølge dommen valgte hun å kjøre vekk fra stedet, selv om hun visste hun var beruset.

Kjørte for langt

Bergen tingrett finner at kjøringen hennes var lovlig da den startet, men mener det burde være tilstrekkelig å kjøre et lite stykke for å kunne søke tilflukt i boliger i området eller gå videre til fots. Retten mener dermed hun kjørte med promille en lengre strekning enn det nødretten gir dekning for.

Ikke fradømt førerkortet

Retten har også tatt hensyn til at kvinnens promille var lav.

Kvinnen ble dømt til en bot på fem tusen kroner. Hun ble ikke fradømt førerkortet og heller ikke idømt sakskostnader. Dommen fra Bergen tingrett den 2. november er enstemmig.