— Vi pleier å gjøre det bedre i valg enn på målingene. Nå tror jeg det går veien, sier 2. nestleder Trygve Slagsvold Vedum.

Med meningsmålinger på rundt 6 prosent, var stemningen urolig og avventende under Sps valgvake mandag kveld. Da de første prognosene fra Statistisk sentralbyrå (SSB) derimot viste 7,4 prosent, ble stemningen forløst rundt bordene til partiets minste fylkeslag.

Trampeklapp og jubel runget i det relativt beskjedne lokalet Oslo fylkeslag, partiets minste fylkeslag, hadde valgt til sin valgvake på Norsk Design- og arkitektursenter (Doga).

— Jeg har hatt troen hele veien, for vi pleier å gjøre det bedre i valg enn på målinger. Vi har en utrolig god listedekning med lister i 390 kommuner. Vi pleier å tjene på å ha en så stor og bred organisasjon. Nå får vi bare håpe det holder hele kvelden ut, sier Vedum til NTB.

Før prognosene forelå, sa Vedum at reisene hans rundt i landet har gitt ham en bedre litt bedre følelse enn meningsmålingene.

Forventningene til årets valg er likevel beskjedne. Snittet på rundt 6 prosent på meningsmålingene, er nærmere 2 prosentpoeng under fylkes- og kommunevalget for fire år siden.