Tyvene oppdaget at også dette rommet, i lokalene til Foreningsbingoen i Bergen, var overvåket med alarm. Dermed snudde de og gikk stille og rolig ut.

Det de ikke fikk med seg, var kameraet i taket, som filmet dem.

To fengslet i går

I går ble et rumensk ektepar varetektsfengslet for forsøk på grovt tyveri. Ytterligere to østeuropeere fremstilles for fengsling i dag. Politiet mener det er fare for at de fire vil rømme landet dersom de slippes løs.

— Vi har mistanke om at de fire kan være delaktig i flere kriminelle handlinger. For oss fremstår de som en gjeng profesjonelle skapsprengere, sier politiadvokat Tore Sørland i Hordaland politidistrikt til BT.

Det var natt til mandag at de fire personene brøt seg inn i lokalene til Foreningsbingoen. Først benyttet de glasskjærer og sugekopper for å komme seg gjennom et vindu. Deretter brøt de opp fem dører og skar seg gjennom en vegg, blant annet med hjelp av et kraftig kubein.

Men da de omsider sto i rommet der safen står, oppdaget de sensoren til alarmen. Ifølge politiet skal de ikke engang ha rørt safen, men gått igjen med uforrettet sak. Og uten en krone i bagen.

To pågrepet i bingo

Tirsdag kveld gikk politiet til pågripelse av to av dem i et annet bingolokale i byen. De to andre ble tatt i en leilighet på Laksevåg, som de fire skal ha benyttet under sitt opphold i Bergen.

Alle blånekter for at de har gjort noe galt. Politiet har derimot opptak fra to videokameraer i bygningen, og på bakgrunn av disse føler politiet seg sikre på at de har pågrepet riktige personer. Bildene skal være av svært god kvalitet.

På bildene vises blant annet en bag. En identisk bag ble beslaglagt i de pågrepne sin leilighet på Laksevåg. I denne bagen fant politiet blant annet en vinkelsliper, gummihansker, hørselsvern, ansiktsmaske, glasskjærer, sugekopper og et kraftig kubein.

— Kartleggingen de har gjort på forhånd og utstyret de brukte under innbruddet, tyder på at dette er proffe folk, sier Sørland, som forteller at tyvene blant annet hadde tapet over et kamera.

Politiet er nå svært interessert i tips fra publikum om de fire personenes aktiviteter den måneden de har oppholdt seg i Bergen.