Politiet tror at mannen tilhører en gruppe som har loppet en rekke butikker i Bergen. Blant målene var byggvareforretningen Gundersen og Moldestad i Åsane.

— Betjeningen i butikken ved siden av ringte og fortalte oss at de hadde sett en mann komme gående med en motorsag som fremdeles hadde prislappen på, sier butikksjef Knut Johansen.

Fanget på video

Johansen sjekket overvåkningstapene og fikk se tyvene forsyne seg med flere elektroverktøy. Blant annet fikk de med seg en motorsag i løpet av de minuttene de var inne i butikken onsdag.

— Vi har ikke helt oversikt ennå, men de kan ha fått med seg verdier til rundt ti tusen kroner, sier Knut Johansen.

Trolig har samme gjeng vært innom også Cubus, Expert og Narvesen på Åsane senter.

På Expert ble en polsk kvinne tatt på fersk gjerning da hun forsynte seg av varene. Kvinnen brukte en bag med aluminiumsforing for å lure alarmsystemet, men ble pågrepet av betjeningen med verdier på rundt 2500 kroner.

Proffer

  • Vi arbeider ut fra teorien om at hun er en del av en profesjonell tyveribande, sier førstebetjent Norvald Bergfjord ved Bergen Nord politikammer.

Politiet tror at kvinnen har arbeidet sammen med «motorsag-mannen» og flere andre tyver. Kvinnens sølvgrå Mercedes skal være sett utenfor flere av butikkene som er blitt loppet.

Foreløpig er det bare kvinnen som er tatt. Hun er ilagt et forelegg og vil bli løslatt i løpet av dagen, ifølge politiet.