Russisk-professoren fra Oslo satte sinnene i kok da han kalte protestene mot mastene for «gnål fra små grupper i periferien».

Han er ikke overrasket over at regjeringen nå har gitt etter for protestene.

— Et demokrati innebærer at alle stemmer skal bli hørt. I Norge synes det også å være slik at hvis stemmene er høye nok, skal de også etterkommes. Det er et demokratisk problem, sier professoren.

Som en ku

Han har slitt med en strøm av sinte telefoner og e-poster etter utspillet før helgen.

— Jeg har ikke fått noen dødstrusler. Telefonene har dreiet seg mest om at jeg burde miste jobben og at jeg hadde intelligens på linje med en ku, sier Neumann.

Professoren er ikke imponert over nivået hos de ivrigste motstanderne.

— De påstår å være forkjempere for lokaldemokratiet, men det demokratiske sinnelaget er ikke helt på plass, når reaksjonen deres er at jeg burde miste jobben for å mene noe annet enn dem, sier han.

Også fra det offisielle Norge kom det sterke reaksjoner mot Neumann. Ordfører Gunnar Bakke (Frp) kalte uttalelsen hans «utrolig frekk», og professorkollega Victor Normann ble så sint at han ville lenke seg fast til mastene

Beklagelig

At regjeringen i går gikk inn for å utrede sjøkabler under Hardangerfjorden, omtaler Neumann som «beklagelig».

— En liten gruppe setter seg imot tiltak som ville vært til nytte for en stor gruppe, bergenserne. Dette er en politisk prosess som gir støtte til en liten gruppe aktivister i periferien, og dermed ødelegger strømforsyningen til Bergen, sier Neumann.

Han mener at saken illustrerer nok en gang at storbyene, som Bergen og Oslo, kommer dårlig ut i Norge.

— For 70-80 år siden var det landsbygden som hadde verst levekår og offentlige tjenester. Nå er det motsatt. Du kan for eksempel sammenligne levekårene i Fyllingsdalen med dem du finner i bygder seks mil unna, sier professoren.

Kommentarer? Vennligst bruk feltet under. (Ta ballen, ikke mannen!)