I to bygg, på hver sin side av gaten, ligger John Bauergymnaset, Akademiet og Sonans. Til høsten skal rundt 650 elever ha sin skolehverdag her. Slår prognoser og forventninger til, blir de enda flere i årene som kommer.

John Bauergymnaset har konsesjon til å ta inn 175 elever på hvert trinn. De alene vil nå 525 elever i løpet av få år. Både Akademiet og Sonans regner med vekst i årene som kommer.

— Perfekt beliggenhet

— Det kan nok bli gode tider for Hydro Texaco, ler rektor på John Bauergymnaset, Viggo Bjørge, og sikter til kioskomsetningen på bensinstasjonen rundt hjørnet.

Det er ifølge de tre skolenes representanter tilfeldig at de har endt opp som naboer. Men begrunnelsen for lokaliseringen er identisk.

— Med Bystasjonen bare noen hundre meter unna, har vi perfekt beliggenhet. Busstasjonen er det naturlige knutepunkt for våre elever, som kommer fra hele Hordaland, sier Bjørge.

- Vil til sentrum

Også inspektør på Sonans, Mette Knudsen, trekker frem beliggenheten som et fortrinn.

Hun tror også at fritt skolevalg har gjort det lettere for private skoler å kapre elever.

— Mange ungdommer vil til sentrum, men fritt skolevalg har gjort det vanskeligere å komme inn der man vil. Da er vi et alternativ.

Samarbeid

Selv om det tette naboskapet ikke er planlagt, er skolene allerede godt i gang med å se etter samarbeidsmuligheter.

— Vi deler uteplass med Akademiet. Kanskje kan John Bauer gjøre bruk av laboratoriet vårt, sier Mette Knudsen.

— Vi har et auditorium som kanskje de andre har bruk for, mener Viggo Bjørge.

— Uansett blir det veldig spennende. Jeg er ganske sikker på at elevene vil sette pris på at det blir et større miljø her, sier Knudsen.