Tips BT om denne saken

Pettersen arbeider på den erotiske butikken Paradise Bergen og har gjennom det god kontakt med forskjellige erotiske miljøer i byen.

— Jeg har mange henvendelser hver dag, enten over telefon eller disk. Folk spør om det ikke snart skal åpne en klubb eller om jeg skal åpne en klubb, sier Pettersen.

Private klubber

Hun forteller at det finnes flere hundre interesserte i Bergen. Og at det blir flere.

— For mange går det flere år får de tør å snakke om seksuelle preferanser og å gjøre noe med det. Men det blir mer og mer populært, og åpenheten rundt det blir større og større.

Ifølge Pettersen er swingerne - eller de som bytter partnere - de mest aktive i Bergen. Hun sier de fleste er mellom 25 og 60 år, og at de tilhører alle samfunnslag.

— De møtes for eksempel på internett, der det finnes egne chatte-rom. Også for Bergen. Så møtes de på en kafé og diskuterer, før de kanskje gjør noe med det.

Pettersen legger til at det finnes flere private klubber og at det blir arrangert fester i private hjem over hele landet.

— Vi har også en oppslagstavle for blant annet partnerbytte. Den er flittig brukt.

Flere tusen i Norge

Bergens Tidende var i går i kontakt med flere personer i partnerbyttemiljøet i Bergen. Ingen av dem ville snakke om aktiviteten i miljøet.

Det finnes også en klubb som heter Swingers Bergen. Det lyktes BT ikke å komme i kontakt med talspersoner for klubben i går.

Men i Oslo kunne Bjørn, som er en av lederne, fortelle at hovedstaden har hatt et swingersmiljø i 12-13 år. De har mange hundre medlemmer.

— I Norge er det flere tusen personer i swingersmiljøet. Det er mange som reiser forskjellige steder i landet eller til utlandet. Nedover kontinentet er åpenheten rundt dette mye større, sier Bjørn, som ikke vil si etternavnet sitt.

Han legger til at de har hatt arrangement i Bergen.

— Hvem er det som er med i dette miljøet?

— Jeg vil si de fleste kommer fra en bedre middelklasse. Og det er par som kommer fra Bergen til Oslo hver helg for å være med på være arrangement.

Regner med aksjoner

— Hvorfor er det ikke startet klubber i Bergen tidligere?

— Sex er tabubelagt. Og i Bergen står kvinnegruppene sterkt. Jeg vet at flere har hatt lyst til å starte strippeklubb, men at de ikke tør. Det er godt gjort om de klarer å starte denne klubben, sier Pettersen.

Hun legger til at stripping, partnerbytte, og fetisjfester isteden foregår privat i Bergen.

— Hva er en fetisjfest?

— Det er et vidt begrep. Noen liker lakk og lær, eller latex. Andre kler seg helt inn fra topp til tå, eller det kan være menn som liker å bruke kvinneundertøy. Og så er det noe vi kaller en livmor. Det er en stor luftballong folk går inn i og lukker den etter seg.

STORT MARKED: Vigdis Pettersen forteller at det er flere hundre personer i Bergen som kunne tenke seg å være med i en sex-klubb. - I dag møtes de isteden på private fester, sier hun.<br/>Foto: KNUT EGIL WANG