— Ja vel, folkens! Stem no rødgrønt, eller raudgrønt som det heiter, sier Johan Solheim. 68-åringen fra Skjolden i Luster er egentlig i Bergen for å feire at det er femti år siden han gikk ut fra realskolen - men med stortingsvalget bare to uker unna, synes Johan at han ikke kan ta seg helt fri, nå i valgkampinnspurten.

Derfor har han kledd på seg den røde blazeren som er kantet med grønt, den røde skjorten og den svært så grønne buksen som strengt tatt ikke matcher det grønne slipset perfekt, men som utvilsomt understreker Johans rød-grønne politiske budskap.

— Eg føler at folk er litt mette på valgpropaganda, men då kan dei ha dette som ein dessert. Og eg er litt skuffa over at Bergen kommune ikkje hadde plass til meg på Torgallmenningen, no står eg sikkert ulovleg parkert her og, konstaterer Johan Solheim helt korrekt fra tilhengeren på Muséplassen.

Selv tror Ap-veteranen at det er første gang at en og samme mann driver valgkamp både for Senterpartiet, SV og Ap. Foreløpig har han vært på valgkampturné i Førde, Naustdal, Sogndal og Vik, men flere kommuner står for tur.

— Det er det mest sprelske eg har gjort, slår Johan Solheim fast.

<b>KREVER SIN MANN: </b>Johan Solheim driver valgkamp helt alene.<br/>FOTO: HELGE SKODVIN