Den glade dagen for Bergens-idretten som Warloe kalte seansen, fikk en verdig men trist åpning. Idrettsdirektør Rune Titlestad innledet med minneord over motbakke-kongen Jon Tvedt – som selv fikk kommunalt stipend så sent som i 2007.

I fjor sto den da ferske byråden for idrett i Fysak-huset på Slettebakken, og lovet å doble stipendene. Som sagt – så gjort. De 24 stipendene og tre prisene som ble utdelt, hadde en kostandsramme på 735.000 kroner. Henning Warloe kalte beløpet en smart investering, og la all sin politiske sjarm i fremføringen av visjonen om at kommunen har en ambisjon om å forsterke Bergens posisjon som en attraktiv idrettsby.

Årets ildsjelpris gikk til Elisabeth Selvik Nilsen (60) fra Salhus Turn & Idrettslag. Hun har hele livet vært aktiv i arbeidet for idretten i nærmiljøet i bydelen. Hun har vært aktiv siden hun var 6 år gammel i turn og medlem av Salhus Turn& Idrettslag. Som 15-åring begynte hun som instruktør og hun har hatt en rekke verv i klubben. Det skriver kommunen på sine hjemmesider.

Ole Petter Knarvik (24) fikk FYSAK-prisen for sitt engasjement innenfor dansemiljøet i Bergen. Han har sammen med en gruppe unge gutter etablert en dansegruppe innenfor Hip hop sjangeren. Fra 2008 har han vært ansatt som prosjektleder ved Bergenhus og Årstad kulturkontor.

Rodney Thomsen fra Ny-Krohnborg idrettslag ble kåret til årets unge, lovende idrettsleder. Thomsen har engasjert seg i inkluderingsarbeid. Han har et spesielt fokus mot gutter og jenter med innvandrerbakgrunn i nærmiljøet hvor klubben driver sitt idrettsarbeid.

Disse fikk toppidrettsstipend à kr. 40.000:

Kirsten Melkevik Otterbu, Thomas Drange, Anja Evelin Jordalen, Alexander Dale Oen, Gard Kvale, Kjersti Tysse Plätzer, Erik Tysse, Mariann Vestbøstad og Erika Skarbø

Idrettslagstipend à kr. 30.000:

Nyborg Volleyballklubb og Gimle Basketballklubb

Trener/leder og dommerstipend à kr. 25.000:

Anders Fältnäs, Stig Leganger-Hansen, Stephan Plätzer og Morten Kalvenes

Ung lovende idrettsleder – kr. 10.000:

Rodney Thomsen fra Ny-Krohnborg IL

Ildsjelprisen – kr. 15.000:

Elisabeth Selvik Nilsen fra Salhus Turn & Idrettslag

Kommunen delte også ut ni utviklingsstipend à kr. 20.000 til disse:

Bergen Fekteklubbs juniorlag, Daniel Salbu, Sverre Lunde Pedersen, Nils Jakob Skulstad Hoff, Henriette Brekke, Isabelle Pedersen, Aleksander Sollie, Jeanette Haga Holgersen og Irene Høvik Helgesen.