— Vi har fått mange telefoner fra irriterte folk som påpeker at noen av flaggstengene står tomme. Vi her i Bergen er opptatt av flagg. Er det ikke oppe klokken 08, får vi raskt beskjed, sier Frode Bruknapp, brigadeleder i Bergen brannvesen.

I timene før klokken åtte 17.mai hadde Brannvesenet imidlertid litt andre ting å gjøre enn å heise flagg. Klokken 05:58 fikk de melding om at det brant på Radisson-hotellet på Bryggen.

Travel morgen

Brannvesenet slet med å finne arnestedet til brannen og 163 gjester ble evakuert fra hotellet. Til slutt ble det lokalisert til veggkleningen mellom tredje og femte etasje. Brannen ble meldt slukket klokken 08.05.

Vi her i Bergen er opptatt av flagg. Er det ikke oppe klokken 08, får vi raskt beskjed

Deretter fortet brannvesenet seg å heise så mange flagg som mulig, men klokken ble nærmere ni før mange av flaggene var på plass, mens flaggreglene sier klokken åtte. Bergen brannvesen har ansvar for å heise og fire rundt 100 flagg på kommunal grunn.

— De som ringte visste jo ikke at hele styrken var ute på jobb på SAS-hotellet og ikke hadde tid til å prioritere flagg. Vi beklager selvsagt at noen av stengene vi har ansvar for, har vært uten flagg i dag, men vi prioriterte å heise de mest synlige, sier brigadelederen.

Nakent ved museene

Museumsplassen var dermed blant plassene som ble nedprioritert. Dermed har Christiestøtten vært flankert av to nakne flaggstenger i dag. Bergens Sjøfartsmuseum, som har to flaggstenger utenfor, var bare hedret med ett flagg i dag.

— Å heise flaggene nå, bare noen timer før de skal ned igjen, synes vi blir for dumt, sier Bruknapp.

Etter brannen på Bryggen hadde brannvesenet nemlig heller ikke tid til å heise flagg. De hadde hendene fulle med tre containerbranner utover dagen. Først, ved 13-tiden, brant det i to containere ved Realfagsbygget. Klokken 14:52 fikk Bergen brannvesen melding om at det brant i en papircontainer ved Fana Torg.

TRAVELT: Bergen brannvesen fikk det så travelt på Bryggen i morges at de ikke fikk tid til å heise flagg.