Hilde Kistin Strand

— Vi skal formidle et budskap om hva man skal gjøre for å unngå å sovne bak rattet, sier prinsesse Tina og prins Tom Fredrik.

Tirsdag besøkte de Bergen med muffins, søvnmasker, cd-er med Idol-Sandra og bil med stor krone på taket.

Vestlandsværet glimtet til, og for prins Tom Fredrik var det i kaldeste laget. Tynn knebukse og like tynn t-skjorte var ikke det optimale en kjølig formiddag.

— Det er mange som tror vi er et utdrikkingslag, smiler Tina Overå.

De er de ikke. 16 par er plukket ut av et castingbyrå og er ute på sommerveiene på oppdrag for Statens vegvesen. Ungdommene, som er mellom 18 og 24 år, skal fortelle at det er bedre å ta en liten pause og sove i 15 minutter enn å reise ut i sommertrafikken uopplagt.

— Vi stopper ofte på fergekaier og bensinstasjoner. Der kommer vi i kontakt med mange. De aller fleste er positive, mange har hørt om oss og er litt nysgjerrige. Vi synes ganske godt, smiler Tom Fredrik Haugen.

Selv hevder de å følge opp oppfordringen om en liten hvil.

— Etter å ha vært på Øyrane Torg i går var vi litt slitne. Så da sov vi i 20 minutter før vi kjørte til sentrum. Det hjalp!

<b>UT PÅ TUR:</b> Utkledd som prins og prinsesse prøver Tina Overå (21) og Tom Fredrik Haugen (23) å fortelle at man skal sove litt dersom man blir sliten i sommertrafikken. Med i bilen er også en eventyrbok om prinsessen som valgte gutten som hadde sovet. <p/>KNUT STRAND (foto)