— Veldig fint. Det er lenge siden jeg har vært her, sa prinsen til pressefolkene.

Først på Charles' og kong Haralds program sto en orientering om forskning på bærekraftig fiske. Herrene besøkte fiskefartøyet «Brennholm» ved kai i Vågen. Prinsen har engasjert seg i arbeidet for et mer bærekraftig fiske, blant annet gjennom et diskusjonsforum der også nordmenn deltar.

SAMLET IGJEN: Herrene har vært i båt, damene til fjells, men til slutt kunne de møtes igjen her i Håkonshallen.
CAMILLA AHAMATH

Skiller lagDette er dagen for alle som ønsker å se kongelige fra både England og Norge. Den britiske arveprinsen og hans Camilla er nemlig flere steder i Bergen sammen med kong Harald og dronning Sonja.

Men du må planlegge littegrann og bestemme deg for hvem av de fire du vil se. Etter at prinsen, hertuginnen og det norske kongeparet landet på Flesland klokken 12.00, skilte nemlig de lag.

Prins Charles og kong Harald kom til Bergen havn ved Håkonshallen klokken 12.30 for å besøke «Brennholm». Ti minutter senere ankom Camilla, hertuginnen av Cornwall og dronning Sonja til Granebo barnehage på Fløyen. Her ble de underholdt med barnesang, blant annet «Eg vil til Bergen» og musikk fra Dyrene i Hakkebakkeskogen.

Håkonshall og Troldhaugen

Klokken 13.35 ankom de kongelige Bergenhus festning. Mellom klokken 14.00 og 15.00 er omvisning, konsert og mottakelse i Håkonshallen.

De britiske kongelige er i Norge i anledning jubileet for dronning Elisabeths 60 år på tronen. Hun sender familien til alle verdens hjørner, mens hun selv besøker flere steder på de britiske øyer.

MARITIMT: Kong Harald og prins Charles innledet besøket i Bergen med et besøk om bord i Havforskningsinstituttets forskningsskip M/V «Brennholm»
ØRJAN DEISZ
SÅ PRINSEN: Benedikt Borthen (til venstre) og Anna Wii møtte opp ved Haakonshallen for å se på de kongelige. - Vi ville bare se prins Charles, og det gjorde vi. - Vi så også kongen, sier de.
CAMILLA AHAMATH
TILSKUERE: Disse pensjonistene kom rett fra trening i Vikinghallen og benyttet anledningen til å se de kongelige. - Vi liker Kongen best. - Vi syns de er ganske flotte de to, så nå skal vi stå her til han kommer ut igjen. Fra venstre: Anne Karin Sveen, Annik Nagelgaard, Solfrid Rammbjør, Frøydis Moldestad.
CAMILLA AHAMATH
FINT FØLGE: Her er kortesjen til de britiske kongelige på vei fra Flesland mot Bergen sentrum.
2211-TIPSER