PETTER NATVIG

— Helt vanvittig og utrolig bra, er Griegs begeistrede svar når vi spør hvordan han er fornøyd med årets deltagertall.

3233 deltakere søndag er ny rekord. Det er årets største arrangement for turlaget og en stor anledning også for mange bergensere. Hva tror han om årsaken til rekordoppslutningen?

— Friluftsliv er trendy rett og slett, og det er ikke bare noe jeg sier, men trendforskere som uttaler seg. I tillegg nøt vi godt av god forhåndsomtale siden det var 50. gangen vi arrangerte, sier Grieg.

ýViý er i denne sammenhengen alle de drøyt 130 mennesker som var i sving fra morgen til kveld for å sikre et godt arrangement. Starten gikk klokken åtte på morgenen, og selv var han ikke i seng før siste deltaker gikk i mål ved midnatt.

Bra turvær

Bergen Turlags lokaler i Marken bærer preg av at det er dagen derpå. Oppvaskklare saftgryter og suppecontainere står oppstablet på golvet. Mens vi snakker med Grieg mottar han takkekort og gratulasjoner med vellykket organisering.

— Hva tenkte du da du så været søndag morgen?

— Faktisk var det ganske bra turvær. Stekende sol blir for varmt. Været er uansett ikke noe man kan gjøre noe med i Bergen. Men jo bedre vær, jo lengre tid bruker deltakerne, som raster oftere når det er solskinn, sier Grieg.

Løypen er på om lag 30 kilometer, men med mye opp og ned kan turen for mange virke langt lengre. Hans egne ben er ikke plaget med stølhet og gangsperre. Sist gang han selv gikk, og ikke var opptatt med å arrangere, var for fem år siden.

— Vi merker at dette for mange er veldig tradisjonstungt. Det er et av de største mosjonsarrangementene på Vestlandet og en del av identiteten til mange bergensere. De aller fleste er vante turgåere, men noen går bare denne ene turen i løpet av året, sier han.

STORFORNØYD: Arrangerte 7-fjellstur: Einar Johan Grieg er fungerende leder for Bergen Turlag.

FOTO: GIDSKE STARK