— Den, eller de, som forårsaket dette må ha stukket av fra åstedet, da de så at det tok fyr i lyngen og buskene omkring, sier Bjørn Gaustad ved Bergen brannvesen.

Han forteller at en primus som brukes til matlaging startet brannen, og mener turgåerne som brukte den har vært uforsiktige.

Han legger til at brannvesenet er lei av uvettig bruk av ild i bergensområdet.

Lei av uvettig bruk av ild

Klokken 15.00 på lørdag ettermiddag rykket brannmannskaper fra Bergen brannvesen ut til nok en brann i bergensområdet. Mannskaper fra hovedstasjonen, Årstad og Sandviken deltok i slukningsarbeidet.

Da de nådde frem til Blåmanen var det ingen tegn til turgåerne som hadde brukt primusen.

Klokken 19.00 ble brannen bekreftet slukket, men utover kvelden fortsatte arbeidet med etterslokking i området.

Det var lite igjen av selve primusbrenneren, men både drivstoffstanken, en stekepanne og matrester ble funnet på stedet hvor brannen startet.

Ulendt terreng

Terrenget på Byfjellene er knusktørt og brenner godt. Det ulendte terrenget rundt Blåmanen gjorde i tillegg slokkingsarbeidet vanskelig.

Mannskapene kom seg likevel til stedet med små biler på Blåmansveien, og trakk brannslanger opp til Tindevatnet for å sikre vannforsyninger.

Bergen brannvesen bekrefter også at de hadde nok et helikopter klar på rullebanen på Flesland for å bringe opp utstyr til mannskapene. De klarte imidlertid å få kontroll på flammene uten hjelp fra luften.