Mot stemmene til SV og RV, men helt uten debatt, gikk komité for miljø og byutvikling i går inn for den omstridte utbyggingen til Bergen og Omland Boligbyggelag (BOB) på Eidsvågneset. Endelig vedtak gjør bystyret.

Ballonger og vafler

Røde gassballonger, kaffe og vafler ventet politikerne som kom bussende ned Tømmerbakken i går ettermiddag. I bunnen av bakken ventet opprørte beboere. Gårsdagens befaring var kanskje siste mulighet for å overbevise de folkevalgte om galskapen i BOBs byggeplaner.

På en sjøtomt i Tømmervågen, der det tidligere har stått et oljetankanlegg, vil BOB reise 73 nye sjøvendte leiligheter.

Det som særlig har opprørt naboene er at høyden på BOBs nybygg stiger mot sjøen. Beskjedne to etasjer i bakkant og opptil seks etasjer over Eidsvågbukten.

— Ingen miljøkriger

— Jeg har aldri vært en miljøforkjemper, sier Inger Margrethe Presterud med et lite smil. Så legger hun til: - Det hadde jeg heller ikke trengt å være for å se at dette er ille.

Nå hører det med til historien at Høyres tidligere kommunalråd og ordførerkandidat protesterer i utakt med resten av Tømmervågen. Presterud ønsker færre hus, og trafikken fordelt på eksisterende veier.

Velforeningen, som har sitt utspring i andre enden av nabolaget, er mer opptatt av utsikten enn antallet leiligheter. Veiløsningen, som skjærer en bit av Presteruds hage, er velforeningen godt fornøyd med, siden denne løsningen skjermer deres nabolag for trafikk.

- Føyd oss langt

BOBs Anna Rognerud Drageset mener utbyggeren har tatt hensyn til protestene:

— Vi har føyd oss så langt som vi føler vi kan, sa Drageset. - Skal vi fjerne mer, forsvinner de leilighetene med høyest markedsverdi, la hun til.

Etter en kort visitt i Presteruds rekkehus toget komitémedlemmene tilbake i minibussen, ikke særlig overbevist av nabolagsaksjonen. Heller ikke gassballongene, som skulle markere høyden på nybyggene, ble en suksess. Det sørget kulingen for.

NÅ SOM PROTESTANT: Innger Margrethe Presterud forklarer sin motstand mot BOBs byggeplaner i Tømmervågen.<p/>FOTO: TOR HØVIK