Bergen SV var kjapt frempå og kritiserte både ordfører og fylkesmann i går da det kom frem at begge ville delta på feiringen av Israels 60-årsjubileum, men ikke på palestinernes markering i dag.

Ordfører Bakke var snar til å ombestemme seg.

Les også: Tvinges på Palestina-markering

Mediefokus

— Det ble et voldsomt mediefokus. Som om jeg hadde valgt bort dette arrangementet. Men jeg fikk ikke invitasjonen før i går, og da hadde jeg allerede planer for i dag, sier Bakke til bt.no.

— Man kan gjerne si at jeg ble presset til å stille. Men det var likevel et personlig valg å omprioritere.

Palestinakomiteen bekrefter at de somlet med å sende ut invitasjoner:

— Det tar vi selvsagt på vår kappe, sier arrangementskoordinator Andreas Madsen.

Tar ikke stilling

— Å feire at Israel er 60 år er som å danse på palestinernes grav, sa legen Oddmund Søvik fra scenen i Vågsallmenningen. Søvik har blant annet jobbet i palestinske flyktingeleirer.

Ordføreren applauderte de til dels kraftige angrepene på Israel som ble fremført fra scenen på Vågsallmenningen.

— Men jeg tar ikke stilling i Palestinakonflikten. Jeg tror ikke det er riktig å flytte hele denne konflikten inn i Bergen by. Men jeg vil være ordfører for alle, og lytter til begge sider, sier Bakke.

Assistenten møtte

Fylkesmann Svein Alsaker fikk i dag det han oppfattet som et pålegg om å møte opp fra departementsråd Karin Moe Røisland i Moderniseringsdepartementet. Han valgte å sende assisterende fylkesmann Rune Fjeld.

— Jeg ser ikke på meg selv som utkommandert hit. Jeg mener det er viktig å følge regjeringens prinsipp om lik behandling av israelere og palestinere, sier Rune Fjeld til bt.no.

Synspunkter? Bruk kommentarfeltet.

Håvard Prestegården
Håvard Prestegården