Hardangerprins, hurtigbåten mellom Askøy og Bergen, fikk konkurranse om havneplassen da den skulle legge til kai på Nøstet fredag morgen. Plutselig kom en liten fritidsbåt inn fra siden og presset seg inn til kaien der rutebåten har sin faste fortøyningsplass.

Saken fortsetter under videovinduet.

— Han kom på innsiden av oss når vi skulle legge til kai, og så holdt han på å velte, sier billettør Arvid Olsen på Hardangerprins.

Den lille fritidsbåten er en GH-jolle på rundt ti fot med 9,9 hesters motor. Hvis den hadde veltet kunne det gått virkelig ille for båtføreren, mener Olsen.

— Vi kunne fått ham i propellene, det kunne gått skikkelig galt. Det er ikke noe kjekt å få sånt oppetter skutesiden, sier han.

Hardangerprins var full av passasjerer i morgenrushet, men måtte pent legge seg og vente utenfor kaien til småbåten. Jolleføreren kjørte båten inn til kaien, hoppet på land og forsvant.

— Han slengte fra seg båten, og så forsvant han, sier Rune Hansen i Bergen Havnevesen, som fikk flyttet båten og fortøyd den et annet sted.

Da politiet kom til stedet var mannen forsvunnet, og det er fortsatt et mysterium hvorfor båtføreren hadde det så travelt med å komme seg på land og bort fra stedet.

— Det er ikke noen stjålet-melding på båten, sier operasjonsleder Jan Steimler ved Hordaland politidistrikt.

RIKTIG FORTØYNING: Rune Hansen i Bergen Havnevesen fikk flyttet jollen ut av veien og fortøyd den et annet sted.
Sonja Ystaas