Ola Borten Moe svarte et krystallklart «ja» da bt.no spurte om han utelukker å utfordre Liv Signe Navarsete som leder på landsmøtet til våren.

Navarsete var like klar på at hun ikke vil trekke seg, etter all uro og elendige målinger den siste tiden. Den engasjerte ungdomslederen Sandra Borch la også alle stridssaker bak seg, og ba hele partiet så sammen bak lederen.

Samling i bånn

Det skjedde da Senterpartiet tok samling i bånn på Gardermoen fredag formiddag. Da kom partiets landsstyre sammen som å høre fra sine fremste ledere om uroen som ha ridd partiet denne høsten.

De møttes av nok en måling som sender Sp ned mot tre prosent, og en annen måling som forteller at to av tre Sp-velgere ønsker en annen leder enn Liv Signe Navarsete.

Men en så vidt friskmeldt partileder lot seg ikke vippe av pinnen.

Styrket på Paracet og stående applaus fra sine egne, slo hun fast at målinger går opp og ned, og at hun vil stå på de 311 dagene som er igjen til neste stortingsvalg.

Oppgjør med Erna

Så vendte hun kritikken utover, mot Høyre, som blir Sps hovedmotstander i valgkampen.

— Vi må ta Høyre på alvor. Vi må ikke bare høre hva de sier, men se hva de gjør og hva de vil, sa Navarsete og viste særlig til Høyres landbrukspolitikk, kommunepolitikk og passivitet overfor EU:

— EU-unionens våte drøm er å møte Høyre i forhandlinger, sa Navarsete, og viste til kampen om hjemfallsretten for vannfall, som Høyre vil oppheve.

— Norge trenger politikere som ikke bøyer nakken i møte med EU, tordnet partilederen, og fikk applaus. Det fikk hun hver gang navnet EU ble nevnt i talen til landstyret.

syf136a2.jpg
SCANPIX