Det er Carl I. Hagen (Frp) som står bak forslaget. Han er orientert om saken gjennom Frp-representantene Arne Sortevik og Jan Arild Ellingsen, samt det skriftlige kravet om offentlig granskning av saken som RV-politiker Torstein Dahle har sendt til justisministeren.

— Partigruppen er veldig fornøyd med at komiteen har bestemt seg for å sende brev til Dørum, så får vi se hva svaret blir. Hvis vi ikke finner svaret tilfredsstillende, vil vi om nødvendig instruere justisministeren om å granske saken, sier Arne Sortevik.

I tillegg til Frp-politikerne og Dahle har også stortingsrepresentantene Knut Storberge (Ap), Hallgeir Langeland (SV) og Ingebrigt Sørfonn (KrF) engasjert seg i for at justisministeren skal rydde opp i Sæleviks sak.

— Jeg må si jeg er utrolig glad for endelig å ha nådd frem med min argumentasjon og dokumentasjon, sier Geir Sælevik selv.

— Men det henger jo samtidig ikke på greip at en mann må reise til Stortinget tre ganger for å få ivaretatt sin rettssikkerhet, legger han til.

I STORTINGET: Daværende leder av justiskomiteen Kristin Krohn Devold (til v.) da hun møtte Sælevik-familiene i Stortinget sist sommer. Til h. for Krohn Devold: Signy Saue, Inger J. Dybvig, Geir Sælevik (stående), privatetterforsker Harald Olsen og Dag Sælevik.
ARKIVFOTO: THERESE BORGE