Dette er festivalen for den seriøse fiskar og pallepadlar så vel som folk med ein god porsjon sjølvironi. Fiaskoprisen er like ettertrakta som dei andre.

Det er sjette året på rad at Ulvik skipar til fiskefestival, og for femte gong går NM i pallepadling, i morgon ettermiddag.

Ulvikjene vågar å opphøga tevlinga til NM, i god tru på at ingen andre driv med denne særeigne idrettsgreina. Dei padlar med modifiserte pallar frå pallefabrikken på Skeie, nokre få steinkast frå arenaen. Oppdrift er sikra ved innlagde isoporplater.

Og etterpå står Baste Bolstad opp og fortel vitsar.

Sjølve fisketevlinga går av stabelen laurdag ettermiddag og kveld, med tilhøyrande Afterfish. Her blir det premiering på vanleg kappfiskarvis, men skulle du vera uheldig å få Brakanes Hotell på kroken, kan det bli premie likevel. Fiaskoprisen.

«Grip tak og hald fast» er ei øving som kan gje solide plask og mykje moro, men er ikkje nærare definert i programmet.

Også i år er initiativtakar Magne Hjelle festivalleiar. Denne gongen nyttar biletkunstnaren høvet til å stilla ut ein del av arbeida sine.

SIDERLAST: Pallepadling er ein populær idrett i Ulvik. Denne karen hadde med seg dugeleg med flytande ferdaniste eit tidlegare år.ARKIVFOTO: ARNE HOFSETH