Spillefilmen om mytteriet på Bounty gikk sin seiersgang verden over på 1960-tallet. Marlon Brando hadde hovedrollen i dramaet basert på en sann historie fra 1789. Nå kommer praktfulle «HMS Bounty»til Bergen.

— Skipet ble bygget til filminnspillingen i 1962 etter de originale tegningene, som fortsatt er i arkivene til British Admirality. Skuten er litt større enn originalen for å få plass til alt filmutstyret MGM Studios trengte under innspillingen, sier Tracie Simonin, som er direktør for HMS Bounty Organization.

Senere har skipet dukket opp også i andre filmer, som i «Pirates of the Caribbean, Dead Mans Chest» med Johnny Depp.

Velkommen ombord

Det er et av verdens mest kjente skip som klapper til kai i Bergen 8. september.

Noen av dagene kan du selv gå om bord og finne ut hvordan de gamle seilskutene så ut på 1700-tallet.

— Vi gleder oss til å vise frem skipet et sted vi aldri har vært før, og besetningen er veldig spent på å oppleve alt Bergen har å tilby. Det er tredje gangen vi er på Europa-turne, men tidligere har vi vært mest rundt De britiske øyer. Vanligvis ligger vi til kai i en helg før vi drar videre, men i Bergen har vi bestemt oss for å være i 10 dager, sier Simonin.

Brando reddet Bounty

Vi kan takke filmlegenden Marlon Brando, som hadde hovedrollen i Mytteriet på Bounty, for at vi kan oppleve seilskipet i Bergen 8.-18.september. Etter filminnspillingen ville MGM Studios brenne skipet, men planene ble effektivt stoppet av Brando, som da nektet å spille ferdig filmen.

Her kan du se bilder og klipp fra filmen.

«HMS Bounty» viser seg frem og deltar på Tall Ships Races i USA, mest for festivitasen rundt. Det er ikke mulig for den å delta på regattaene, fordi den går for sent.

— Vi gleder oss veldig til å besøke Bergen. Etter å ha undersøkt litt, fant vi ut at det er så mye å oppleve i denne vakre byen, sier Simonin.

STORFILM: Marlon Brando hadde hovedrollen i den populære filmen.