Politiet i Åsane sitter nå på betydelige mengder med post som tilhører en rekke beboere nord i Bergen. Mandag morgen begynte politibetjentene Kristin Bysheim og Endre Laukeland et noe annerledes politiarbeid.

Mellom 150 og 200

De sorterte store mengder post som ble stjålet fra et stort område i Åsane denne helgen. To menn på 18 år ble tatt søndag formiddag. De innrømmet at de hadde stjålet post fra et stort område i Åsane.

— De har vært blant annet vært i hele Morvik, Åstveit, Ervik, Eidsvåg, Midtkleiva og Bekkjarviken. Her har de forsynt seg med post, sier Bysheim.

Det er foreløpig uklart hvor mange som er utsatt for det store posttyveriet, men det er etter alt å dømme over 100 husstander, kanskje et par hundre.

Ved 15-tiden arbeidet Bysheim og Laukeland fortsatt med å sortere post. De hadde da funnet frem til 100 husstander der posten var fjernet fra, og antok at det kunne være mellom 50 og 100 som gjensto.

18-åringer tatt

Det var natt til søndag politiet fikk meldingen som satte dem på sporet av posttyvene i området ved Kipo.

En person så noen forsyne seg med post fra en postkasse. Vedkommende noterte ned nummeret på bilen som dro fra stedet. Det ledet politiet frem til to 18 år gamle menn.

— De innrømmet at de sto bak dette og beklaget det veldig, sier Bysheim.

Mennene er ikke kjente av politiet og har ikke forklart hvorfor de benyttet lørdagskvelden og søndagsnatten til å stjele post. Underveis åpnet de mange konvolutter og leste innholdet.

Det meste av posten ble så dumpet et sted på Tertnes.

— Men vi fant også noen brev i bilen deres, sier Endre Laukeland.

Kontakter Posten

De to kollegene bruker mandag til å sortere post og legge den i konvolutter til personene som er blitt utsatt for tyveriet.

— Vi sender så ut dette med et følgeskriv fra oss, sier Bysheim.

Hun opplyser at forholdet er anmeldt av politiet, men sier at de som ønsker, kan anmelde saken. De anbefales i så fall å anmelde posttyveriet på politiets nettsider.

18-åringen som kjørte bilen er fratatt sertifikatet, fordi han har benyttet bil til å begå kriminelle forhold. De to mennene er ikke kjent av politiet.

STJÅLET: Her er bunker med stjålet post.
PER LINDBERG