Da 89 år gamle Eileen Parry hentet posten sist fredag, fant hun et digert postkort. Forsiden av kortet er prydet av et bilde av Bryggen i Bergen, med Statsraad Lehmkuhl til kai i bakgrunnen.

Men verken bildet eller postkortet er av ny dato. Faktisk ble det sendt fra Bergen for 27 år siden, men dumpet altså først ned i postkassen til Eileen i byen Ballina i Australia rett før helgen.

Skjermbilde.JPG

Sneglepost

Det var lokalavisen Ballina Shire Advocate som først omtalte den utrolige postkort-historien. Avisen mener den fortjener å bli omtalt som "sneglepost" (snail mail).

Postkortet var sendt til Eileen og hennes avdøde ektemann George. Avsenderen var Pauline Chiarelli, som er lege og Eileen Parrys svigerdatter.

— Jeg håper dere begge har det bra, skrev Pauline skrev i kortet.Eileen Parry syntes det var en merkverdig formulering.

— Jeg fikk ikke dette til å stemme. Mannen min døde i 1989, forteller hun til lokalavisen.

Eileen Parry ringte sønnen Roger, som bor i den australske byen Newcastle.

Dyr øl

— Han fant ut kortet må ha blitt sendt da Pauline var i Bergen i 1987.

Kortet er i god forfatning, men mangler poststempel som kan gi ytterligere opplysninger om den uvanlig lange postgangen.

Noe av det mest eksotiske med Bergen i 1987 var ifølge avsenderen prisnivået. Pauline skriver i kortet at en øl koster ti australske dollar, og videre at en tre minutters telefonsamtale hjem til Australia har en pris på 50 dollar.

Eileen Parry synes hele historien er morsom, og at hennes avdøde ektemann George ville sett muntert på postkort-historien.

— George hadde god sans for humor, og ville nok ledd av hele historien han også, sier Eileen Parry til Ballina Shire Advocate.

Falt i sprekk?

Hun aner ikke hva som har skjedd med kortet i alle de årene som er gått siden Pauline skrev det i Bergen.

Kommunikasjonsdirektør i posten, Elisabeth Gjølme, har ingen forklaring på hva som kan ha skjedd.

— Det er umulig å svare på hva som har skjedd i dette konkrete tilfellet, men de gangene vi faktisk har klart å finnet ut av det, har det skjedd i forbindelse med en ombygging. Da har brevet eller postkortet falt ned i en sprekk eller bak en hylle, og så dukker det plutselig opp igjen når et kontor flytter, sier Gjølme til BA.