— Et positivt tiltak som også utelivsnæringen bør støtte, mener Sagstad.

Han er daglig leder for tre av utestedene på Torget som ligger mitt i lysløypen for hvor mye av volden begås.

— Vi har ikke problem inne på utestedene våre. Det skyldes nok at vi har et voksent publikum, men vi merker jo selvsagt det som skjer utenfor, sier Sagstad og peker mot Torget.

BT forteller ham at politiet og byrået kom sammen fredag for å diskutere problemet. Og at videoovervåking var det mest konkrete som kom ut av møtet.

Politiet tenker seg kamera gjennom hele byen fra Torggaten, Ole Bulls plass, Torgallmenningen, Vågsallmenningen og Torget. Hvor mange kamera det er snakk om er ikke konkretisert, men det vil bli vanskelig å gå gjennom byen uten å bli filmet.

— Jeg tror slike kamera både kan virke forebyggende og være et viktig hjelpemiddel til å oppklare vold, sier visepolitimester Bernt Adler Solberg til BT.

Han sender nå saken videre til Politidirektoratet. Når de har sagt sitt er bystyret neste stopp - trolig først til høsten.

Et viktig spørsmål blir selvsagt hvem som skal betale regningen. Kommunen mener det ikke er deres ansvar, og politiet har som vanlig ikke penger.

Tilbake i baren på Scruffy Murphy`s får det offentlige langt på vei løfte om hjelp.

— Om nødvendig mener jeg at utelivsbransjen bør bidra med midler. Det er i alles interesser at vi får løst problemet med fyll og bråk. Jeg har tro på at overvåking av sentrum kan ha effekt, sier Sagstad.

Han er som andre opptatt av å finne forklaringen til at problemet har fått utvikle seg. Noe kan forklares med at langt flere går ut - også midt i uken.

— Vi merker en kraftig økning. Spesielt på spisegjester. Tilbudet på bygdene er heller ikke det de en gang var. Det gjør at flere trekker til byen, noe som nødvendigvis fører til mer bråk, sier Sagstad.

MARTE ROGNERUD