Mens Arbeiderpartiet har funnet en kjøpesentersjef og Unge Høyre vil ha Trude Drevland, kan Venstre få en internasjonal popstjerne på valgplakatene neste år.

Tirsdag var Eirik Glambek Bøe (30) til intervju hos nominasjonskomiteen i Bergen Venstre.

Som halvparten av duoen Kings of Convenience har Glambek Bøe turnert og toppet hitlister verden over, og er en av Norges største internasjonale popstjerner.

Liberal i ryggmargen

— Han har gitt uttrykk for å støtte Venstre i mange saker, og vi synes han har en veldig fin holdning i byutviklingspolitikken. Han har absolutt de rette liberale ryggrefleksene, sier Gunn-Vivian Eide, som leder nominasjonskomiteen.

I går sendte Venstre ut en liste over 14 personer de har intervjuet til valglisten. Tre av disse har ennå ikke gitt svar om de vil stille, og Glambek Bøe er en av dem.

Musikeren har markert seg som politisk aktiv, blant annet i kampen mot Clear Channel-avtalen i fjor. Ifølge Eide har han åpent vedkjent seg som Venstre-velger.

— Byutvikling er min store hjertesak, og det er Venstre som fronter dette sterkest. Jeg har stemt på partiet lenge og Venstres politikk er i tråd med mitt grunnsyn, sier Glambek Bøe.

Han venter nå på en henvendelse fra nominasjonskomiteen før han gir et endelig svar, men sier til BT at han gjerne vil stå på Venstres valgliste under kommunevalget.

— Det som haster mest nå er å utvide Bybanen så den går til Åsane og Bergen Vest. Og så kan vi ikke bruke attraktive sjøområder i sentrum til containerhavn.

Skribent og Tursjef

De fleste de 14. Venstre har intervjuet til neste års kommunevalg er godt etablerte partimedlemmer.

Det er ikke Glambek Bøe, og heller ikke de to andre som ennå ikke har svart om de vil stille:

Stipendiat, skribent og tidsskriftsredaktør Frode Helmlich Pedersen (30), og daglig leder i Bergen turlag, Einar Grieg.

Ut av listen forsvinner mediekjendis Siren Sundland og Julie Andersland. Både Hans-Carl Tveit, Anders Skoglund og Gyri Skre ønsker gjenvalg. Det samme gjør Berit Jacobsen og Grete Kvilvang.

Bergens Tidende