AUDUN STØLÅS

Poolo, eller Nadarajah Poologanathan, som er hans fulle navn, ble overrasket av skolens fødselsdagsselskap i gymnastikksalen. Han kom med en sprayflaske i hendene for å fikse en lås som skulle være i uorden. Med gule, orange og hvite papirhatter på hodet sang elevene og lærerne fødselsdagssangen og tok bølge for deres hjelpsomme vaktmester.

Rørende

De mange håndtrykk og klemmer Poolo fikk på 60-årsdagen sin fra elever og lærere forteller om en skole som virkelig setter pris på sin vaktmester.

Men så har også St. Paul en vaktmester som få andre skoler. Både elever, lærere og foreldre vet hvem de skal gå til når de trenger hjelp til noe.

— Jeg mistet jakken min. Min første tanke var at Poolo må hjelpe meg. Han fant den veldig fort, forteller en av elevene på skolen.

— Dette var rørende. Jeg skal aldri i mitt liv glemme dette, sa en beveget Poolo til Bergens Tidende.

Rektor Gjermund Høgh betegner Poolo som et ekte menneske og et eksempel for elevene på skolen.

Hindutempel

Vaktmesteren på St. Paul skole kommer fra Sri Lanka og har bodd i Norge i om lag 30 år. I om lag 20 av disse årene har han vært vaktmester på den katolske privatskolen i Bergen. Samtidig er han en av lederne for hindumenigheten i Bergen, som holder til i det som før var kinoen Fanahallen. Dette er en kombinasjon som ikke byr på problemer for Poolo. Når han blir spurt om hvilken Gud han egentlig tror på, svarer han slik: Når jeg er i hindutemplet tror jeg på hinduguden, og når jeg er i en kristen kirke ber jeg til den kristne Gud. Og når jeg er redd ber jeg til alle guder.