GAUTE LINGA PATRICK DE SOUZA TUNTLAND

— Det er fryktelig gøy at Pondus og Nemi selger så godt, sier Frode Øverli, som for tiden ligger nest øverst på bestselgerlisten med boken «Pondus - flat firer».

Boken er en samling striper som han har laget det siste året, og som tidligere er gitt ut i bladet «Pondus» og diverse aviser.

— Jeg tror at grunnen til at det selger så bra kan være at det er fint å ha i hyllene, og at det tar seg bedre ut enn gamle krøllete blader, sier Øverli.

— Alle gode tegneserier fortjener å bli lest, svarer han på spørsmål om det er flere bøker som fortjener å være høyt oppe på salgslistene.

Frode har tegnet siden han var ungdomsskoleelev og har alltid visst at han ville bli tegneserieforfatter.

— Jeg har alltid hatt lyst til tegne, men hadde også en plan B: Å bli lærer. Jeg hadde aldri trodd at jeg kunne leve av å tegne, men det kan jeg, sier han.

Øverli har klare meninger om hva som skal til for å bli god.

— Det er ganske enkelt bare tegne så blekket spruter. Man må være tålmodig, og det er mye hardt arbeid som skal til. Det høres kjedelig ut, men øvelse gjør faktisk mester!

Ifølge Pondus-skaperen trenger man ikke noen utdanning for å bli flink å tegne. Selv har han lært seg det på egen hånd ved å tilbringe uendelig mange timer på gutterommet, hardt arbeidende med blyant og papir.

Det beste med yrket er friheten, forteller han, mens det verste er deadlinen.

— Med seks striper i uken pluss søndagsstripen og «Rutetid» skal jeg si at det er nok å gjøre, konkluderer han.