Overfallet skjedde i den såkalte hesteløypen i Osmarken sør for Bergen, skriver Nytt i Os.

Anne Mari Tveit (26) var på tur med foreldrenes hund, Pondus, da den plutselig ble angrepet. Hunden gikk noen meter foran henne, slik den pleide, da de støtte på en løs rottweiler.

— Hundene begynte å snuse på hverandre. Rottweileren viklet seg inn i hundebåndet, så jeg fikk ikke dratt Pondus unna, sier hun.

Ungdommene som var på tur med rottweileren, skal ha stått et stykke unna.

— Plutselig bet den Pondus over ryggen og begynte å riste ham. Først da kom eierne bort, men det tok tid litt før de fikk stoppet rottweileren. Jeg syntes det virket som en evighet, sier Tveit.

Da var det for sent.

- Unner dem en saftig bot

Hundeeier Leif Ragnar Tveit, som er på ferie i Spania med konen, fikk den triste beskjeden av datteren mandag kveld. Han sier til bt.no at de ikke er kommet over sjokket ennå.

— Slike uansvarlige personer må bli fratatt retten til å ha ansvar for slike hunder. I tillegg unner vi dem en saftig bot. Neste gang kan det være et barn som blir bitt, sier han.

Anne Mari Tveit og samboeren anmeldte forholdet tirsdag.

— Jeg skjønner ikke hva de tenkte på. Det er skiltet med båndtvang, og det er en populær turløype. Hadde de ikke møtt på oss, ville det vært noen andre. Slike uansvarlige folk burde ikke hatt hund - og iallfall ikke en rottweiler. Jeg håper politiet tar tak i dette. Jeg opplevde det hele som svært dramatisk og håper ingen andre utsettes for en slik episode, sier hun.

Fungerende lensmann i Os, Terje Sperrevik, forteller at de «har en formening om» hvem som eier rottweileren.

— Vi har nettopp fått inn anmeldelsen og jobber med saken utover kvelden. Påtalemyndigheten vil sørge for avhør og vurdere hva vi gjør videre. Hundeeiere skal ha kontroll på hundene sine når de ferdes i et turområde. Jeg oppfatter det også slik at det er båndtvang der dette skjedde, sier Sperrevik.

- Vil rottweileren bli avlivet?

— Det kan fort bli en aktuell problemstilling.

- Må alltid bruke bånd

Veterinær ved dyreklikken på Stend, Ingrid Flesland, forteller at episoder med hunder som går løs ikke er uvanlig.

— Vi får inn ganske mange hunder som er blitt skadet av hunder som har gått løs. Det er riktignok ikke ofte vi hører at hunder blir drept, men en rottweiler har en voldsom knusningskraft i forhold til en papillon, sier hun.

Flesland sier at bitt som punkterer huden nesten alltid fører til byller, feberutvikling og betennelser, og at hundene kan bli ganske syke. Selv om bittet ikke punkterer huden, er det knekte ribbein og andre knusningsskader.

— Hvis du har en hund som har problemer med andre hunder - og det vet i så fall eierne - så gå med den i bånd. Du må ha full kontroll på hunden om den skal gå løs, og det er det omtrent ingen som har. Det er vel bare gjeterhunder i arbeid som er unntatt fra båndtvangen, sier Flesland.

Kommentarer? Skriv gjerne i feltet under!