Etter å ha tatt seg inn gjennom et vindu, fant tyven et kjøleskap der han forsynte seg med fårepølse og øl. Det ble også tid til en røyk og en lur i styrmannens seng.

Sporene han etterlot seg, kan bli politiets beste kort i jakten på innbruddstyven.

— Vi har levert en sigarettstump og en liten pølsesnabb med tyvens spytt til politiet. De har også fått en ølflaske med fingeravtrykk, sier direktør Trygve Tønnessen i rederiet BNR.

Stjal for 40.000 kroner

Tyven nøyde seg ikke med det lille festmåltidet. Han plukket også med seg dyrt teknisk utstyr før han stakk, deriblant en røykdykkermaske, en boremaskin og to nødradiosendere til 15.000 kroner stykket.

Det svarte markedet for slike radioer er trolig begrenset: Hvis noen trykker på feil knapp, kan de være sikre på at politi- og redningsfolk over hele landet sporer dem opp på sekunder.

Utbyttet for tyven blir nok magert, men han har uansett påført rederiet store kostnader. Han forsynte seg nemlig med en universalnøkkel, så samtlige låser om bord må byttes ut.

Finnerlønn

— Vi håper noen kan hjelpe oss med å finne tyvegodset, og gir finnerlønn på 5000 kroner til den som setter oss på sporet, sier direktør Tønnessen.

Tyveriet og pølsespisingen må ha skjedd en gang mellom tirsdag kveld og fredag formiddag, mens båten lå til kai ved Munkebryggen utenfor C. Sundts gate.

Hvis du, som tyven, setter pris på et måltid i maritime omgivelser, kan du besøke båten i april. Da settes den i trafikk mellom Bergen og Askøy. På menyen står bare kaffe, så pølsene må du nok ta med selv.

TYVERI: Tyven forsynte seg med to små, gule nødradioer, og nå er det bare én igjen på broen. - Hvis han trykker på feil knapp, vet alle redningsfolk i Norge hvor han er, sier teknisk sjef Jan-Egil Nordanger.<br/>Foto: KNUT EGIL WANG