Det var 150-årsjubilanten Nygaards Bataljon som hadde invitert til en felles førfeiring (selve jubileet feires 21. april), og vi syntes gjestene var lovlig tidlig ute med avmarsjen fra sine respektive strøk.

Men det tar tid å marsjere gjennom by'n, det tar tid å komme noenlunde ryddig inn i Grieghallens Peer Gynt-sal, og se om ikke «taimingen» var god. Såvel aktive som gamlekarer har vært med på dette før.

Imponerer

Det er, for buekorpsinteresserte, alltid spennende å se hvordan status er når korpsene mønstrer. Vi kan bare si at noen av småkorpsene er fortsatt små, noen har lagt på seg siden i fjor, Laksevågs Bueskyttere imponerer alltid sentrumsboere som har en tendens til å glemme dem på andre siden av broen, alle kom seg på plass — og så kom Nygaards. Som er av en respektabel størrelse i jubileumssesongen.

Til sammen var det et sted rundt 600 (?) aktive som benket seg til akkompagnement av fire gamlekarslagere, klare til å bli underholdt. Og det ble de. Byråd for også kultur, Henning Warloe, hilste og klippet jubileumsåpningssnor, og sjelden blir han vel møtt med en sånn pipende applaus som i går. Det måtte være manna på trette politikerører.

1500 hot dogs

På programmet sto blant andre skuespiller Bjørn Willberg Andersen (gammel Nygaards-gutt som leste en tekst av Stig Holmaas), akrobater, levende bilder og levende musikk - Gest med musikervenner fikk det til å svinge. Og mens det svingte i salen, løp og trillet gamlekarer og gode hjelpere på varmevogner med 1500 hot dogs og kasser med brus og satte ut vakter så ikke forvillede buekorpsgutter- og jenter skulle snikforsyne seg.

Med tanke på både Grieghallen og uniformer var ketchup og sennep strøket av menyen, og godt var nok det. For der ble tett! Små og store og store som tok seg av enkelte beklemte små, mødre og fotografer og Grieghallens vakter og enda noen til som for eksempel Deres utsendte borte i et hjørne.

— Det er godt det er 150 år til neste gang, sa en fortravlet gamlekar før han stoppet opp og føyet til forskrekket til: - Eller kanskje bare 25!

Silje Katrine Robinson