Den 16 år gamle gutten som er siktet har tidligere fortalt til BT at han hadde en del omgang med den drepte Mentz Dankert Løtvedt.

Det var fredag 13. juni at den 59 år gamle mannen ble funnet drept i sin leilighet på Toppe i Åsane. Mannen hadde trolig ligget død i en uke, og var ille tilredt da han ble funnet.

Ingen tegn til kamp

Fra dag én i etterforskningen har det heteste sporet vært at den eller de som sto bak drapet, kjente offeret og tilhører ungdomsmiljøet han vanket i.

Teorien om at den uføre 59-åringen kan ha kjent sin drapsmann ble styrket ved at det ikke var tegn til innbrudd i den uføre mannens bolig.

Det var heller ingen tegn til kamp i boligen. Ettersom Mentz Dankert Løtvedt var sterkt bevegelseshemmet, ville han i liten grad kunne yte motstand mot drapsmannen.

Kan ha hatt nøkler

En teori har vært at mannen åpnet døren for sin drapsmann, eller at vedkommende har hatt nøkler til boligen i Sollsmittet. Mannen skal ha brukt flere ungdommer til å handle for seg.

Flere av vennene og naboene var inne til avhør samme dag som mannen ble funnet.

Politiet tror drapet ble begått mellom torsdag 5. juni, da han sist ble sett av huseieren, og natt til pinseaften 7. juni. Den dreptes hund ble sett observert gående hvileløst rundt leiligheten fredag 6. juni.

Biologiske spor

Politiet har tidligere opplyst at flere ungdommer skal ha vært observert til og fra leiligheten i tiden før drapet. Flere av dem er kjente fra rusmiljøet. Dette ungdomsmiljøet har derfor vært svært interessant for drapsetterforskerne.

I gårsdagens BT bekreftet Åsane-lensmann Arne Vardøy at politiet hadde funnet interessante biologiske spor på åstedet. Materialet er nå sendt til analyse på Kripos-laboratoriet.