Fredag 2. september stormet politiet inn i boligen til samboerparet i en av Bergens nabokommuner. Begge ble pågrepet og siktet for seksuell omgang med fire gutter i alderen 12 til 16 år. Senere er siktelsen utvidet til å gjelde trusler, og for kvinnens del forsøk på voldtekt av den eldste gutten.

Strippet, men...

Etter at samboerparet var fraktet til politihuset i Bergen ble de ransaket på vanlig måte, men åpenbart ikke godt nok.

Mannen (30) hadde nemlig skjult mobiltelefonen mellom rumpeballene. Mens han var alene ringte han, og sendte meldinger til minst en bekjent.

Beskjeden var å fjerne flere gjenstander, blant annet et digitalkamera, fra huset hvor politiet nettopp hadde aksjonert.

De to kompisene som fikk oppdraget sviktet ikke. Etter at politiet hadde låst av huset i påvente av ransakelse neste dag, brøt mennene seg inn og fjernet blant annet digitalkameraet. Det er senere funnet igjen, men uten minnebrikken.

Hjelpere siktet

De to hjelperne er nå selv siktet for å ha motarbeidet politiets etterforskning. De har i avhørt bedyret at de ikke ante hva som eventuelt skulle befinne seg på minnebrikken, og avviser også at de har fjernet den.

På det nevnte digitalkameraet tror politiet de befant seg bilder som dokumenterer den seksuelle omgangen mellom guttene og samboerparet, og at det forklarer 30-åringens iver etter å få det fjernet.

Flere av guttene har i avhør forklart at det skal ha blitt tatt bilder mens de hadde seksuell omgang med de voksne.

— Det er riktig at vi leter etter en minnebrikke. Hva vi tror den inneholder vil jeg ikke kommentere, sier politiadvokat Trond Eide i Hordaland politidistrikt til BT.

Beklager seg

Mannens forvarer, advokat Jannicke Fløystad, sier hennes klient synes det er beklagelig at brikken er borte.

— Han angrer på at han fikk kameraet fjernet, men var grepet av panikk fordi han trodde det inneholdt bilder av privat karakter. Disse ønsket han ikke at politiet skulle få, sier Fløystad.

I dag mener mannen det hadde vært en fordel om brikken fantes. Den ville vist at det ikke var bilder av barn som hadde seksuell omgang med voksne, mener 30-åringen.

Politiet innser i ettertid at det var en tabbe å ikke starte ransakelse av boligen omgående. Da ville kameraet, minnebrikken og eventuelle andre bevis vært sikret før kameratene dukket opp.

BT vet at håndteringen av ransakelsen, og det faktum at den siktede 30-åringen fikk med seg mobilen inn på cellen, har vært et hett tema på høyt nivå i politiet. Ingen vil derimot si noe offentlig.

I stedet fortsetter politiet etterforskningen av det som karakteriseres som en «grov og svært omfattende» sedelighetssak.

— Det dreier seg om kynisk utnyttelse av unge gutter. En svært omfattende og grov sak, sier Trond Eide.

Siktelsen omhandler seksuell omgang med fire gutter. Det er ikke noe ved etterforskningen som tyder på at flere er involvert.

ØRJAN DEISZ