Vedkommende var fredag i avhør hos politiet i forbindelse med den pågående narkotikasaken, og hadde status som mistenkt, står det i pressemeldingen.

— Jeg ble i dag orientert om at min rådgiver ønsket å fratre sin stilling, og jeg har imøtekommet dette ønsket. I påvente av politiets konklusjon i den pågående etterforskningen har jeg ikke ytterligere kommentarer til saken, sier byråd for barnehage og skole Harald Victor Hove.

Informasjonsdirektør Eva Hille i Bergen kommune sier hun ikke kan si noe mer om saken enn det som står i pressemeldingen.

- Ikke unaturlig å fratre

Hove sier til BT at rådgiveren orienterte om sin kontakt med politiet på et møte i dag.

— På bakgrunn av det, ba vedkommende om å fratre. Det var det ingen grunn til å stoppe, selv om jeg beklager at rådgiveren følte det var den naturlige konklusjonen, sier han.

Hove sier han ikke ser det som unaturlig at rådgiveren trekker seg, etter all oppmerksomheten saken har fått.

— Men rådgiveren er et stort politisk talent, som kommer til å greie å gjøre det vedkommende måtte finne på å gjøre videre, sier Hove.

Mistenkt for erverv og bruk

Torsdag morgen ble tre menn tidlig i 20-årene pågrepet i Bergen, blant dem stortingsrepresentant Erik Skutle.

De tre ble siktet for erverv, bruk og besittelse av narkotika. Skutle erkjente i avhør å ha røyket cannabis på nachspiel for en måneds tid siden.

Fredag møtte den politiske rådgiveren i avhør, sammen med en annen person med tilknytning til Høyre.

Politiadvokat Marita Mellingen vil ikke kommentere hvorvidt det er tatt ut siktelse mot dem.

Hun vil heller ikke si noe om hva de har forklart i avhør.

— De er mistenkt for erverv og bruk av narkotika. Utover det kan jeg ikke kommentere saken, sier hun.

- Stort mediepress

Advokat John Christian Elden er rådgiverens advokat. Han skriver til BT i en epost at klienten hans ikke er siktet for noe så langt.

— Klienten har frivillig møtt opp til et avhør, gått ut igjen, og er så langt vi vet ikke siktet for noe som helst, sier han.

Han sier også at mye oppmerksomhet på saken er årsaken til at rådgiveren nå trekker seg.

— Klienten har vært utsatt for et stort mediepress fra det minuttet vedkommende gikk inn til politiet, og trenger nå fred og ro, sier Elden.

BT har forsøkt å komme i kontakt med rådgiveren, uten å lykkes.

Trekker seg fra verv

Tirsdag ettermiddag sendte også Unge Høyre ut en pressemelding der de opplyser om at tre tillitsvalgte i Hordaland Unge Høyre trekker seg fra sine verv.

Dette er personer som var til avhør hos politiet torsdag og fredag.