Han har tidligere markert seg som både uredd og provoserende: Han er den hittil høyest rangerte britiske politimann som åpent har stått frem som homofil, og han har vist en avslappet holdning til unge londoneres bruk av "lettere" narkotiske stoffer.

Paddick ordlegger seg dessuten i vendinger som er mer vanlige på ytterste venstre fløy i politikken, enn i høyere politikretser.

— Man bør ikke behandle alle politifolk som løpegutter for et korrupt kapitalistisk system: Vaktbikkjer vender seg noen ganger mot sine eiere, skrev han nylig på et britisk internettsted.

Politisjefen satte frem denne kommentaren under fullt navn, og det gikk ikke lenge før han befant seg på teppet hos Londons politimester John Stevens.

Innenriksminister David Blunkett tok også avstand fra kommentaren, selv om Paddick bedyret at han bare var ute etter å snakke til ungdommen på dens eget språk, for å dempe deres skepsis til politiet.

En talsmann for London-politiet sier at det ikke er noen fare for at Paddick skal få sparken. Han har bare fått beskjed om å passe munnen sin, og ikke komme med slengbemerkninger som lett kan feiltolkes; sier talsmannen. (NTB)