• Vi er dypt rørt over hvor mye folk har brydd seg om oss i denne tiden. Det har betydd ufattelig mye.

Ordene tilhører Nina Rau Andersen. Hun er samboeren til politimannen Edvin Meling Hansen, som ble meldt savnet fredag ettermiddag. Familien fryktet det verste, men sent mandag kveld meldte han seg for politiet i Danmark. Han er nå kommet tilbake til Bergen, og ifølge samboeren går det etter forholdene veldig bra med ham.

— Dette skal gå veldig bra. Vi er kjempeoptimistiske , sier hun til BT.

Familien ønsker å rette en stor takk til alle som har hjulpet dem i denne vanskelige tiden.

— Vi har fått støtte fra alle som står oss nær, fra kjente og ukjente. Media har taklet forsvinningen på en veldig fin måte, og det har også kommet støtteerklæringer og tilbud om hjelp fra helt ukjente personer. Det setter vi enorm pris på, sier Andersen.

Takken retter seg i særlig grad også til Meling Hansens politikolleger som jobbet dag og natt, også på sin egen fritid, for å finne 32-åringen.

Familien forteller at de kun hadde én ubehagelig opplevelse i tiden da familiefaren var savnet. Det var da utsendinger fra den kulørte ukepressen banket på døren bare en time etter at politiet hadde gått ut med navn og bilde på den savnete.

— Jeg ble dårlig, for jeg var sikker på at det var presten som kom. Slike ting er det siste man trenger i en så alvorlig situasjon. Men alle andre har opptrådt helt fantastisk, sier Nina Rau Andersen.