Politimannen, som jobber ved et lensmannskontor i Hordaland, etterforsket 36-åringen for trusler og skremmende oppførsel mot en 26 år gammel kvinne.

36-åringen opparbeidet seg etter hvert et intenst hat mot politimannen, angivelig fordi han var misfornøyd med etterforskningen.

Drapstruslene satte han frem både overfor andre ansatte ved lensmannskontoret, og da 36-åringen anmeldte politimannen til SEFO.

— Selv om jeg blir sittende inne i ti år, så er det OK bare jeg blir kvitt (politimannens navn, journ. anm.) og jeg vurderer å anskaffe meg skytevåpen, slik at jeg kan ta ham av dage, er blant tingene 36-åringen har sagt.

Både politimannen og hans familie er blitt svært skremt av mannens trusler. I retten forklarte politimannen at familien knapt fungerer lenger, og at de er engstelige for sine barn. Retten har også tidligere vurdert truslene som så alvorlige at 36-åringen er blitt ilagt ilagt forbud mot å oppsøke politimannen.

36-åringen viste ingen tegn til anger under rettssaken, noe Midhordland tingrett la stor vekt på da mannen denne uken ble dømt til 120 dagers fengsel for trusler både mot politimannen, og mot den 26 år gamle kvinnen. 50 av dagene har mannen allerede sonet i varetekt.