— Alt har vært helt rolig her siden VIF-supporterne kom i 13-tiden. Vi har hatt et godt samarbeid og de har oppført seg fint, men plutselig kom det en gjeng rundt hjørnet der, sier Stig Øvrebø, ansatt ved Champions, og peker mot F. Beyer i Strandgaten.

— De oppførte seg provoserende, brølte, ropte stygge ting og viste finger. Ingen av dem var kledd i supporterutstyr, men sånne folk bryr seg jo ikke om fotball, de er bare ute etter bråk. Dette er ikke supportere som kommer fra Fotballpuben. Det er helt andre folk, sier Øvrebø.

En av provokatørene langet ut en arm mot det han må ha antatt var en Vålerenga-patriot. Mannen i dypblå t-skjorte viste seg imidlertid å være sivil politi, og på et øyeblikk var enden av Strandgaten full av politifolk.

— Det hele løste seg greit opp, men vi bruker mye ressurser på å unngå at det skjer noe alvorlig når disse to lagene møtes, sier Ragnar Lyssand, operasjonsleder ved Hordaland politidistrikt.

Mannen som slo klarte å komme seg unna, men politiet har godt signalement på ham og mener det skal være en smal sak å få tatt ham.

Mens Brann-supporterne lader opp til hjemmekampene på Fotballpuben, har bortelaget vanligvis sitt vorspiel på Scotsman. Det var første gang Champions huset et bortelag før kamp.