— Jeg beklager det som har skjedd. Dette skal ikke skje med en politimann, sier 59-åringen til Bergens Tidende.

Lørdag ettermiddag klokken 15.15 kjørte han rett inn i en promillekontroll, og ble pågrepet av sine egne kolleger.

Mannen er nå mistenkt for promillekjøring og ble sendt til Bergen for blodprøver. Resultatene av disse er foreløpig ukjente.

Det var ingen dramatikk rundt kontrollen, og politimannen rettet seg etter instruksene fra sine kollegaer.

Møtte full på jobb

Det er ikke første gang politimannen, som har en ledende stilling i sin politienhet, blir mistenkt for å ha kjørt med promille.

I oktober i fjor møtte han på jobb på det lokale lensmannskontoret med to i promille.

Hans egne kollegaer måtte ta affære da det viste seg at politimannen hadde kjørt bil til jobben.

59-åringen ble den gang suspendert fra stillingen sin mens Spesialenheten for politisaker etterforsket saken. Han mistet også førerkortet i perioden han var suspendert.

Tidligere i år ble denne saken henlagt på grunn av bevisets stilling, og han fikk førerkortet tilbake.

— Han fikk en påtaleunnlatelse for å ha møtt beruset på jobb, sier Einar Drægebø, leder for Spesialenheten for politisaker på Vestlandet.

59-åringen hevdet hele tiden at han ikke hadde drukket før han begynte å kjøre, men at han hadde drukket etter at bilen var parkert.

- Uheldig for politiet

Denne gang blir ikke Spesialenheten engasjert.

— Forholdet har ikke skjedd mens vedkommende var i tjeneste, sier Odd Dale, lensmann for distriktet Askøy, Fjell, Sund og Øygarden.

Lensmannen beklager hendelsen.

— Det er svært ubehagelig for hele etaten når politimenn blir tatt for slike ting. Det skal ikke skje, sier Dale til Bergens Tidende.

I morgen kommer politimester Ragnar Auglend til å kontakte Statsadvokaten for å oppnevne et annet politidistrikt til å etterforske det strafferettslige ved den promillemistenkte politimannen.

— Det disiplinære av saken er det jeg selv som vil ta meg av. Suspensjon vil bli vurdert på mandag, sier politimester Auglend til Bergens Tidende.

Han beklager at politimannen nå er mistenkt for å ha kjørt i beruset tilstand for andre gang.

— Én promillekjøring er én for mye, sier Auglend til BT.

- Prøvd å gi hjelp

Kollegaer av 59-åringen har tidligere prøvd å hjelpe ham, blant annet har de forsøkt å få ham til å søke hjelp for sine alkoholproblemer.

Dette har 59-åringen avslått. Etter det Bergens Tidende kjenner til, er det flere av hans kollegaer som har ventet på at noe slikt kunne skje igjen.

59-åringen er for tiden sykemeldt fra sin stilling i politiet, og en eventuell suspensjon i dag vil ikke få praktisk betydning for politimannen.

LES OGSÅ: 21 politifolk fjernet fra jobben

BEKLAGER: Det er svært beklagelig at en av våre blir tatt for promillekjøring. Slikt skal ikke skje, sier Odd Dale, lensmann for Askøy, Fjell, Sund og Øygarden.
Odd Mehus