Politiet ble tilkalt da ubudne gjester hadde oppsøkt den private festen i Glesvær og laget bråk. Da politiet kom til stedet, var de ubudne gjestene forsvunnet. Men en invitert gjest likte ikke synet av politiet, og han nektet å slippe dem inn i huset.

Politiet måtte flytte mannen til side. Dermed skapte han seg helt rebelsk. Han slo, og stakk fingrer inn i øynene og tommelen inn i munnen på politimannen som prøvde å komme seg inn i festlokalet.

Episoden oppsto klokken 02.30 natt til i går. Mannen var sterkt beruset på alkohol.

— Det eneste rette

— Da gjorde politimannen det alle ville gjort i en slik situasjon. Han bet mannen i tommelen. Det var en ganske alvorlig situasjon, sier politibetjent Bjørn Nesheim ved Fjell og Sund lensmannskontor.

— Politimannen gjorde det eneste riktige, spør du meg, sier Nesheim. Han medgir at det er uvanlig at politiet går til det skritt å bite folk.

Nesheim forteller at festdeltakeren ikke på noen måte var politimannen fysisk overlegen. Det var bare at han skapte seg helt rebelsk.

— Til slutt fikk folkene våre pakket ham sammen og satt på ham håndjern. Men enda til da var han vill og gal, sier Nesheim.

Politiet tok mannen med i politibilen og kjørte ham i fengsel.

Tidligere ukjent av politiet

Mannen i begynnelsen av 20-årene fra Sotra er nå anmeldt for vold mot offentlig tjenestemann.

I går var det dagen derpå og tid for forklaring for mannen som nok ga fyllenervene et ansikt på politihuset.

Nesheim sier mannen er et helt ubeskrevet blad for politiet.

— I og med at de ubudne gjestene var forsvunnet, var det jo i utgangspunktet ikke lenger noen sak for oss heller, sier Nesheim om den spesielle episoden.

I journalistikken er det som kjent ikke en sak når en hund biter en mann. Når en mann biter en hund, er det derimot en god sak. En politimannen som biter en festdeltaker kommer vel i sistnevnte kategori.