Bergenseren opplevde litt av et drama sent mandag kveld. Hun arbeider som politikvinne i Alta, og skulle på sin første fisketur i Altaelva. De lokale sportsfiskerne Svein Erling Mikalsen og Stian Johnsen ga henne et kjapt fiskekurs på forhånd.

— De viste meg hvordan jeg skulle kaste ut med fluestangen. Etter å ha prøvd meg i 20 minutter, bet fisken plutselig på, forteller Hegrenæs.

— Helt utrolig at hun fikk fisk på første forsøk. Vel er Altaelva kjent som Dronningen av elvene, fordi sjansene for å få fisk er store, men dette var utrolig, sier Mikkelsen.

- Fikk bakoversveis

Da fisken bet, var de i båt på elven, nærmere bestemt i Killistraumen. Bremsen på snellen var ikke på, og båten drev etter laksen.

— Vi satte deretter bremsen på. Så slapp vi den. Kampen for å trette den ut begynte, forteller Hegrenæs.

— Fisken var ved siden av oss en gang eller to. Den hoppet, og medhjelperne mine mente at den var minst ti kilo, forteller hun.

Båten la deretter til ved land. Derfra fortsatte kampen mot laksen.

— Etter 20 minutter fikk vi fisken på land. Den var stor. Jeg fikk bakoversveis, sier Hegrenæs.

Stortrives

Altaelva er en berømt lakseelv. Sjansen for å få fisk er gode, men det er ikke gitt at man får fisk.

— Dette var veldig spennende, det ga mersmak. Jeg hadde jo ikke tenkt at jeg skulle få en så stor fisk på kroken. Folk her sier at det ikke er gitt at det skjer igjen, sier den ferske storfiskeren.

— Og nå fortsetter du vel å fiske?

— Det er store sjanser for det, sier Hegrenæs som stortrives i Alta, både i uniform og med fiskestang.

— Arbeidet er variert og kjekt, arbeidsmiljøet godt og folkene er veldig hyggelige, skryter bergenseren.

STORFANGT: Mandag kveld tok bergenseren Birte Hegrenæs denne storlaksen i Altaelva. Hun forteller at laksen veide 17 kilo.
2211-TIPSER