Bilføreren hevder han ikke ante at politikvinnen hang fast.

Episoden skjedde fredag 14. mars i år ved Esso-stasjonen på Nesttun. I en sølvgrå eldre Mercedes bak bensinstasjonen satt to menn i 40-årene, den ene av dem et sentralt medlem av en MC-klubb som politiet har hatt under oppsikt i flere år.

«All cops are bastards»

En politikvinne på patrulje var interessert i å sjekke kjøretøyet og ba sjåføren sveive ned bilruten. Hun ba om vognkort og førerkort. På et eller annet tidspunkt skal bilføreren (46), en nesten to meter høy mann med en godt synlig tatovering ACAB, (All cops are bastards) ha fått nok av hele kontrollen og kjørte fra politikvinnen.

Les også:

Vold mot politifolk øker

Men kvinnen ble hengende fast i bilen, etter at armen hennes ble klemt mellom døren og dørkarmen.

Ifølge siktelsen mot 46-åringen skal politikvinnen ha blitt slept flere meter før armen kom ut av klem og kvinnen kom seg fri.

Politikvinnen fikk hard medfart og endte opp med et avrevet armbåndsur som også førte til hudavskraping på armen. Hun fikk sterke smerter, hevelser og forstuelser i armen, og skrubbsår på den ene foten som følge av den ufrivillige slepeturen.

Slåss med sivile politifolk

Etter hendelsen på Nesttun ble det skrevet en pågripelsesordre på den 46 år gamle fluktsjåføren. Det gikk likevel flere uker før politiet klarte å få tak i ham.

30. april i år møtte tre sivilkledde politifolk opp for å pågripe ham. Det endte med brudulje.

— Min klient er en del av et MC-miljø, og trodde at det var noen som kom for å ta ham. Siden mennene var i sivil, forsto han ikke at det var politifolk, sier Aage Mjeldheim, mannens forsvarer.

Sterk påkjenning

46-åringen ble fengslet lørdag 4. mai, siktet for to tilfeller av vold mot politiet, der slepingen av politikvinnen kommer i en særstilling.

Selv erkjenner ikke 46-åringen straffskyld for politislepingen.

— Han sier at han oppfattet politikvinnen som ufin, og at hun stakk inn armen i bilen for å slå etter ham. Han har forklart at han ikke visste at hun hang fast i døren, sier Mjeldheim.

Politikvinnen har forklart at hun bare ville trekke ut bilnøklene for å hindre at det ble noen flukt, og at det ikke var snakk om noe slag.

46-åringen sitter fortsatt fengslet i saken.

— Vi synes saken er svært alvorlig. Det er snakk om en alvorlig handling overfor en politikvinne. Det sier seg selv at dette har vært en sterk påkjenning for henne. Saken kommer til å ende i retten og vi ønsker derfor ikke å si mer om saken enn dette, sier Per Størksen, etterforskningsleder på Fana politistasjon, som har hatt ansvaret for etterforskningen.