Bare Venstre og SV stemte mot da komité for byutvikling— miljø og teknikk i går ettermiddag vedtok å gi grønt lys for søknaden fra Bergen Parkeringsselskap om et boligsoneanlegg under Skansedammen med plass til 190 biler.

En gruppe ildsjeler i strøket har innbitt kjempet mot det foreslåtte boligsoneanlegget. Deres alternativ er en 320 meter lang tunnel i fjellet bak Skansedammen med plass til like mange biler.

Venstres Hans-Carl Tveit var alene om å tale beboernes sak i går:

— Fjellanlegget er billigere og det kan utvides hvis det blir behov for flere parkeringsplasser, sa Tveit.

RVs Tor Sundby var ivrigste talsmann for parkeringsanleggets løsning:

— Skal vi få til en opprusting av Skansen, må vi fylle igjen dammen. Greit nok at 6-7 ungdommer bader og har det gøy der på fine sommerdager. Et åpent anlegg med et 20 centimeter dypt vannspeil vil være gøy for mange flere. Unger elsker å plaske. Her får de det, sa Sundby og avviste at boligsoneanlegget under dammen vil påføre naboene trafikkstøy og at dammen fort blir en skitten pøl. - Det er usaklig. Det er enkelt å rengjøre en slikt vannspeil, sa Sundby.

Beboerne ønsker å omgjøre Skansedammen til en dam med skrånende bredder. Da kan dammen brukes både til å plaske og bade i..

Kommuneadvokaten har imidlertid hevdet at en slik dam må sikres med gjerder.

Både Høyre og Ap har tvilt seg frem til gårsdagens konklusjon, ble det sagt i komitemøtet.

— Det avgjørende for oss var at denne løsningen gir oss mulighet til å åpne parken, sa Aps Heidi Havelin.

Det var Høyre som sist saken var oppe ba om utsettelse for å få utredet fjelltunnelen nærmere.I går avviste talsmenn for beboerne at det er gjort en skikkelig utredning og ba om ytterligere utsettelse.

— Vi vurderer nå å bringe avgjørelsen inn for fylkesmannen, sa Holger Hagesæter i Skanseguttenes Forening da nederlaget var et faktum.