503777.jpg

Jens StoltenbergFølgere på Facebook: 314.823

Følgere på Twitter: 212.922

Følgere på Instagram: 12.000

På Facebook virker han profesjonell, men samtidig personlig og morsom. Og han er den som klarer seg desidert best på Instagram. Bildene er gjennomtenkte og han henvender seg til oss.

Han har nok et proft kommunikasjonsapparat. Men den spontante spørretimen hans på Twitter, med emneknaggen #spørjens, fungerte ikke helt. Tanken var god, men gjennomføringen ble kaotisk.

793088.jpg

Erna SolbergFølgere på Facebook: 26.553

Følgere på Twitter: 53.027

Følgere på Instagram: 2946

Hun virker litt amatør, men prøver iherdig. På Facebook lykkes hun med å bruke linker, og balanserer godt mellom politikk og person.

Men personlige bilder åpner dessverre for en del useriøse kommentarer. På Twitter er hun en av de mer aktive, og svarer på spørsmål. Men ti bilder av fossefall og fjell på Instagram? Det blir for uinteressant. Bildene er dessuten ganske dårlige.

721016.jpg

Siv JensenFølgere på Facebook: 84.621

Følgere på Twitter: 28.696

Følgere på Instagram: 907

Facebook er tydeligvis hennes arena. Hun engasjerer og stiller spørsmål til følgerne. Det er veldig bra, men åpner for en del usaklige debatter som sklir ut.

På Twitter er hun lite aktiv, og Instagram like så. Instagram-kontoen må vel være privat? Den fremmer i alle fall ikke hennes politikk. Et par bilder av en hund, og litt peiskos som ble postet for flere måneder siden.

699916.jpg

Audun LysbakkenFølgere på Facebook: 5342

Følgere på Twitter: 23.966

Følgere på Instagram: 120

Han poster mye på Facebook, minst to innlegg om dagen? Da ender man opp med å scrolle forbi. Facebook-fenomenet «Hey Girl Audun Lysbakken», som spiller på feminisme, er morsomt.

Men er han komiker eller politiker? På Twitter svarer han på mye spørsmål, og det er bra. Men antall bilder på Instagram kan telles på én hånd, og her har han kun 100 følgere. Det er for puslete.

540248.jpg

Trine Skei GrandeFølgere på Facebook: 8398

Følgere på Twitter: 23.860

Følgere på Instagram: 699 (personlig konto) / 239 (politisk konto)

Facebook-siden er personlig, men litt vel koselig. Bildene som deles er dessuten ikke i riktig format, det blir for krøkkete. Det er bra hun svarer alle på Twitter, men med så mange kommentarer blir det vanskelig for utenforstående.

Twitter-kontoen er en direktelink til henne, ikke en reklameside for Venstre. På Instagram har hun en privat og en politisk konto, det er fornuftig.

815379.jpg

Liv Signe Navarsete:Følgere på Facebook: 2136

Følgere på Twitter: 6.208

Følgere på Instagram: Har ikke konto

Facebook-siden hennes er ryddig, men hun satser nok ikke på sosiale medier. Bildene er stort sett fra diverse besøk hun har gjort. På Twitter er hun saklig, og har for eksempel lagt ut en link som handler om sidemål. Det er sånt vi husker: Navarsete er lik sidemål, liksom.

Foreløpig er hun ikke på Instagram, men det er helt ok. Det er bedre å la være, enn å bomme helt.

781769.jpg

Knut Arild Hareide:Følgere på Facebook: 11.454

Følgere på Twitter: 17.955

Følgere på Instagram: Har ikke konto

Balanserer godt mellom personen og politikeren på Facebook. Han har postet et bilde av den siste målingen av partienes oppslutning, det har vi ikke sett hos noen av de andre. Mer av det! Men scroller man videre nedover, dukker det opp litt mer useriøse innlegg. Han trives tydeligvis bedre på Twitter, og har flere følgere her enn på Facebook. På Twitter er han med i debatten.

Hvordan bedømmer du innsatsen til politikerne?