— Dette er en alvorlig sak. Vi kan ikke bare sitte på gjerdet og vente, sier ordfører Marit Aksnes Aase til Bergens Tidende.

Samnanger kommer nå til å miste sin eneste bensinstasjon.

Dermed forsvinner 11 arbeidsplasser, og de vel 2400 innbyggerne i kommunen blir tvunget til å kjøre nærmere tre mil til nærmeste bensinstasjon i Arna eller Norheimsund for å kunne fylle bensin.

Venner og fiender

— Jeg må forholde meg nøytral. Jeg kan ikke ta noe parti. Men det er klart at partene har sine venner og fiender i bygden, sier ordføreren. På kommunehuset i Samnanger var pølsestriden et hett tema i går.

— Bensinstasjonen spiller en sentral rolle i Bjørkheims-området. Jeg synes det er beklagelig at så mange arbeidsplasser går tapt, sier Aase. Teknisk sjef Øyvind Haga er også bekymret.

— Forsvinner bensinstasjonen, så forsvinner en viktig del av næringsutviklingen i kommunen. Dette er rett og slett tragisk, mener Haga. Han viser til at kommunen har syv biler i drift, inkludert brøytebiler, brannbil, traktorer og tjenestebiler.

— Det vil være for dumt å måtte reise ut av kommunen for å kunne fylle bensin, sier Haga.

Ingen løsning

Kommunepolitikerne diskuterte pølsesaken frem og tilbake i går, men kom ikke frem til noen løsning på konflikten.

— Vi kom ikke frem til noe konkret. Men vi vil forsøke å komme i en dialog med partene, påpeker ordfører Marit Aksnes Aase.