RAGNHILD HOVHELGE SUNDE (foto) ragnhild.hov@bt.noReven var for anledningen stoppet ut til skrekk og advarsel.

– Godt det var en rev og ikke en ulv, sukket flere av utsendingene, som innrømmet at fremtiden for pelsdyroppdrett ikke har vært den politiske saken som har opptatt dem mest foran dette årsmøtet.

Slik også med næringsministerens rådgiver Pål Berrefjord, som innrømmet at oppdrettsreven ikke var helt hans hjemmebane.

– Dette ligger jo under Landbruksdepartementet, unnskyldte hans seg med et smil.

Modig minister Motstanderne av pelsdyroppdrett fra aksjonsgruppen «Velferd mot dyr» hadde stilt seg opp på fortauet for å be årsmøtet vedta et forbud mot pelsdyrhold.

– Vi har en modig landbruksminister som flere ganger har uttalt seg kritisk til det omstridte pelsdyrholdet i Norge, sier aksjonist Elna Tenol-Tuxen til BTs nettutgave.

Regjeringen har sagt pelsdyrsaken skal behandles neste år. Men aksjonistene utenfor Folkets Hus mener avgjørelsen bør falle før allerede før valget.

Oppgjør med SV – Det er en viktig seier at vi har fått bybanen inn i Norsk Transportplan. Nå gjenstår det å kjempe for pengene, sa partileder Sigurd Grytten da han åpnet møtet. Han nyttet også anledningen til å ta et oppgjør med bystyregruppen i Sosialistisk Venstreparti.

Han mener at SV må ta ansvaret for at Arbeiderpartiet måtte gå til Høyre for å få kompromiss for bybudsjettet i bystyret i fjor.

Aksjonist Elna Tenol-Tuxen fikk makten i tale med sin lille revestrek. Pål Berrefjord (i midten) hadde lite å si om rev i bur, og ble like overrasket som Ap-delegatene Håkon Skard (t.v.) og Gunnhild W. Tyse.