Ransforsøket skjedde i Michael Krohns gate like etter klokken 0330. En 23 år gammel mann ble truet med at dersom han ikke ga fra seg penger, eller bankkort så ville han får «se» kniven. Man-nen kom seg unna, blant annet fordi en taxi dukket opp.

Ti minutter senere blir en mann ranet for et mindre pengebeløp like etter at han er kommet av Puddefjordsbroen. De to ranerne fremsto som truende.

— Han torde ikke gjøre annet enn å gi fra seg pengene, sier politioverbetjent Tove Lian Mathiesen ved vold- og sedelighetsseksjonen ved Bergen Sentrum politistasjon.

De to ranerne blir beskrevet som unge, og de snakket bergensdialekt. Den ene hadde mørkt, kort hår. Den andre lyst hår. Et av ofrene beskriver det som en hanekamfrisyre. Denne mannen var ikledd en skinnjakke, muligens med nagler på, mens den andre mannen hadde en mørk jakke, muligens en hettegenser.

— Vi vil gjerne kommet i kontakt med alle som var i området mellom klokken 0330 og 0400 natt til søndag. Spesielt en gruppe personer som ble sluppet av en maxitaxi.