Politiet tror det er de samme gjerningspersonene som står bak. Ransforsøket skjedde i Michael Krohns gate like etter klokken 03.30. En 23 år gammel mann ble truet med at dersom han ikke ga fra seg penger eller bankkort, så ville han få «se» kniven. Mannen kom seg unna, blant annet fordi en taxi dukket opp. Ti minutter senere blir en mann ranet for et mindre pengebeløp like etter at han er kommet av Puddefjordsbroen. De to ranerne fremsto som truende.

— Han torde ikke gjøre annet enn å gi fra seg pengene, sier politioverbetjent Tove Lian Mathiesen ved vold- og sedelighetsseksjonen ved Bergen Sentrum politistasjon. De to ranerne blir beskrevet som unge, og de snakket bergensdialekt. Den ene hadde mørkt, kort hår. Den andre lyst hår. Et av ofrene beskriver det som en hanekamfrisyre. Denne mannen var ikledd en skinnjakke, muligens med nagler på. Den andre mannen bar en mørk jakke, muligens en hettegenser.

— Vi vil gjerne komme i kontakt med alle som var i området mellom klokken 03.30 og 04.00 natt til søndag. Spesielt en gruppe personer som ble sluppet av en maxitaxi.