— Vi fikk melding fra en annen lastebilsjåfør om flere grove forbikjøringer på E16 fra Voss ned mot Stanghelle, sier operasjonsleder Jarle Rønnestad i Hordaland politidistrikt.

Melderen skal selv så vidt ha unngått kollisjon med sjåføren.

«Livsfarlig»

Lastebilsjåfør R. Mathisen fra Hordaland, som ble vitne tilgrisekjøringen, sier den utenlandske sjåføren kjørte livsfarlig. Ifølge ham varhengeren svenskregistrert, mens trekkvognen var norsk.

I noen S-svinger før Bolstad registrerte Mathisen atsjåføren kjørte forbi en annen, 17-18 meter lang semitrailer.

- Ser ikke motgående

-Det er toppen 100-200 meter sikt på stedet. Det er en kurve der du ikke ser omdet kommer motgående trafikk. Jeg pendler mellom Voss og Bergen hver dag, ogville ikke møtt ham der, for å si det sånn. Det hadde definitivt blitt endødsulykke, sier Mathisen.

- Gullhår i r..

-Det gikk jo bra, det kom ingen imot. Men det var bare gullhår i r.., sierlastebilsjåføren.

Hanså også at sjåføren kjørte forbi nok en semitrailer i Dalseidtunnelen.

-Det var ikke så stygt, der er det i hvert fall grei sikt. Men det er ikke myeplass igjen i en tunnel når to så store kjøretøy ligger ved siden av hverandre,sier Mathisen.

Hanhar ikke sans for at UP lot sjåføren kjøre videre.

-Denne sjåføren kan ikke ha mye livslyst. I hvert fall ikke mye omtanke forandre, sier han.

UP på hjul

En UP-patrulje la seg på hjulene til den svenskregistrerte lastebilen ved Takvam.

Sjåføren, som viste seg å være en 58 år gammel mann av utenlandsk opprinnelse, ble stoppet i Åsane. Da hadde de målt ham til 81 km/t i 70-sonen, men ellers ikke registrert graverende kjøring.

— Han fikk med seg et forelegg for fartsovertredelsen, pålegg om å kjøre hensynsfullt og en mangellapp på kjøretøyet. Manglene gjaldt dekk og lys. Vi tok også en alkotest, som ikke ga utslag. Sjåføren fikk kjøre videre, sier Bjørn-Tore Knudsen fra UP-patruljen som fulgte etter mannen.