Da en bil med tre personer ikke ville stoppe i en rutinekontroll i sentrum, tok politiet opp jakten.

Politiet forsøkte å stanse bilen klokken 21.12 i Nygårdsgaten. Da bilen nektet å stoppe, fulgte politiet etter. Ferden endte ved Storetveit-krysset på Fantoft, hvor politiet klarte å stoppe bilen.

Robert Smith-Hald ble nesten påkjørt av den forfulgte bilen i Fjøsangerveien ved Bystasjonen.

– Jeg skulle mot Danmarksplass da jeg hørte sirenene. Plutselig kom en bil med i hvert fall to ungdommer mot meg fra venstre. De kjørte på rødt fra politiet og holdt på å kjøre rett i meg, sier Smith-Hald.

Han fikk så vidt svingt bilen til siden.

– Ungdommen som kjørte ble vettskremt da han så meg. Jeg fikk ikke tid til å tenke der og da, men dette kunne gått virkelig galt. Jeg ble virkelig forskrekket og forbannet over at folk kan kjøre slik, sier Smith-Hald.

To av personene, en 21-åring og en 23-åring, ble holdt igjen hos politiet utover kvelden. En av dem ble løslatt, mens bilføreren måtte tilbringe natten i arresten.

Mannen satt i formiddag i avhør.

— Han er mistenkt for kjøring i påvirket tilstand, sier politioverbetjent Jan Gunnar Bøe ved trafikkseksjonen i Hordaland politidistrikt.

Bilen de tre ungdommene kjørte var påsatt falske skilter, noe som også er straffbart. I tillegg må bilføreren vente seg en reaksjon for ikke å ha stoppet på politiets anvisning.

PÅGREPET: Tre menn ble pågrepet etter en til dels dramatisk biljakt fra sentrum til Fantoft i går kveld. MMS-FOTO: Jan Fredrik Solheim