Politiet la seg på hjul da motorsyklisten prøvde å stikke av fra en rutinekontroll på Møhlenpris natt til søndag. Jakten endte i en stygg ulykke ved Torborg Nedreaas gate ved 03.20-tiden.

— Det ble kontakt mellom politibilen og motorsykkelen, noe som førte til at motorsykkelen veltet, sier operasjonsleder Konrad Grindeland ved Hordaland politidistrikt.

Motorsyklisten var ved bevissthet etter smellen, ifølge øyenvitne Pål S. Schaathun, som tok bildene du ser her. MC-føreren lå rett bak politibilen og skrek da han ble lagt på båre og løftet inn i ambulansen.

18-åringen ble fraktet til Haukeland universitetssykehus, der tilstanden hans søndag morgen betegnes som alvorlig. Den unge mannen får behandling på Intensivavdelingen. Han var ved 14.30-tiden til operasjon, ifølge sykehuset, og skal etter det bt.no forstår ha alvorlige bruddskader.

Klokken 21 søndag kveld meldte Haukeland sykehus at tilstanden fortsatt er alvorlig.

Krimteknikere har undersøkt ulykkesstedet, ifølge Grindeland.

Avhørt i natt

Spesialenheten for politisaker har allerede kommet godt i gang med etterforskning av motorsykkeljakten.

— Vi har avhørt de to politibetjentene som kjørte politibilen og vi har avhørt to andre vitner, sier Einar Drægebø, leder for spesialenheten for Vestlandet.

I tillegg har spesialenheten bedt om lydloggen fra kommunikasjonen mellom patruljebilen og operasjonssentralen under jakten.

— Vi vil også snakke med motorsykkelføreren når det er medisinsk forsvarlig. Foreløpig virker det som om det kan ta tid. Han er dessverre fått en alvorlig personskade, sier Drægebø.

Rutine

Han understreker at Spesialenheten er koblet rutinemessig inn i saken.

— Det er fast prosedyre hver gang det skjer en ulykke forbindelse med en politijakt, sier Drægebø.

Operert

18-åringen operert og ligger nå på Ortopedisk avdeling. Tilstanden hans er fortsatt alvorlig, sier rådgiver Camilla Crone Leinebø i Helse Bergen mandag ettermiddag.